Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na smraďochy...?

Od: malpakapucin odpovědí: 26 změna:

Ahoj všem,

mám fakt pekelnej problém. Vlastním malou prodejnu. A tak sem logicky chodí zákazníci. Spousta výrobců antiperspirantů na obalech uvádí, že zastaví pot a zápach až na 48 hodin. Problém je v tom, že tomu spousta lidí věří. Abych to zkrátil - zhruba jeden z pěti zákazníků smrdí potem tak, že to spolehlivě zamoří celej krám. Nemáte někdo nějakej tip, jak se toho strašlivýho puchu zbavit? Větrat moc nemůžu, klimatizace to nebere, stříkat tu osvěžovače je nanic, protože to dohromady vytvoří smrad ještě strašlivější.
Budu vděčnej za jakejkoliv tip, jsem ochotnej pro to udělat fakt hodně. I jestli mi napíšete, že puch z propocenců zlikviduje rozpůlená prasečí hlava položená na parapet, jdu do toho... :-D Prostě dík předem za jakýkoliv tipy !

Ahoj a krásný léto!

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

@malpakapucin - Větrat moc nemůžu, klimatizace to nebere
Změna větrání? Úprava klimatizace? Neznám podmínky, ale není možno nějak zajistit rychle větrání průvanem?

teď odešla parta dělníků, co o kus dál dělají od rána dlažbu. Větrat budu tak do půlky září...
Už ráno bylo kolem 20 °C - a ti chlapi dělají venku. Co byste poradil jim, že mají udělat před nákupem svačiny?

malpakapucin
hodnocení

S tím větráním je to problém, obchod má dvě výlohy a otevřením dveří se sem "nasune" hic z venku. Klimatizace to samozřejmě trošku odfiltruje, ale ani ta není všemocná, jede naplno.
Co bych jim poradil? Občas si večer vyvětrat boty, občas si vyměnit ponožky, občas si vzít čistý tričko! Na oblečení měli takový nánosy špíny, že si ho prostě nemohli umazat během dneška. Je vyloučeno, abych se obléknul do čistýho oblečení a po třech hodinách nijak intenzivní práce ve stínu smrděl jak týden mrtvá nutrie...

hodnocení

3x

@malpakapucin - Je vyloučeno, abych se obléknul do čistýho oblečení a po třech hodinách nijak intenzivní práce ve stínu smrděl jak týden mrtvá nutrie...
Odešla jsem osprchovaná, v čistém a počasí přiměřeném oděvu, kosmetickohygienické prostředky jsem rovněž použila - a po párhodinovém procházení městem bych, obávám se, vašim požadavkům na zákazníka nevyhověla *smich*

sebod*
29.05.18 17:14

*haha**palec*

hodnocení

2x

Co nějaké vtipné motto na vstupní dveře?

Kdo nesmrdí má úsměv zdarma. Kdo to vydrží měsíc, dostane koláček. Ale chce to domyslet, je to trochu neuctivé.

Nebo: smrdíš-li, nevstupuj.

malpakapucin
hodnocení

Myšlenka skvělá, ale otevřel jsem před 12 minutama a kdyby se zákazníci řídili heslem "smrdíš-li, nevstupuj", byl by tu zatím jeden... :-D Teď odešla parta dělníků, co o kus dál dělají od rána dlažbu. Větrat budu tak do půlky září...

slon

aby se tam pak neobjevila např.odpověď : Tak já ti smrdím a moje prachy ti nesmrdí?:-D

sebod*

slon. Bingo *palec*

hodnocení

2x

Jak na smraďochy, to Vám neporadím. Ale na něco se zeptám. Všiml jste si, že by kvůli nim klesla tržba? Že by se stalo, že by se nějaký zákazník ve dveřích zastavil, nasál vzduch a odešel? Jestli ne, tak to pusťte z hlavy. Nejste v tom totiž sám. Nedá se nic dělat. Někteří lidé prostě mají výrazné "aroma" a když je venku takové vedro, tak to každý pochopí. Stane se mi to také, že někam vlezu a cítím, jak ten člověk, který jde kolem mne smrdí potem. Určitě si ale nemyslím, že by za to mohl majitel obchodu. Ale pozor, nejednou se mi stalo, že právě ta kasírka páchla opravdu velmi silně potem. No a co. Přece kvůli tomu neuteču. Zaplatím a jdu a víc na to nemyslím.

hodnocení

1x
Jediné co pomůže, je dodělání dostatečně výkonné vzduchotechniky s rekuperací odpadního tepla...
Pak to ani neovlivní výkon klimatizace.
malpakapucin
hodnocení

Tak určitě, ale nemíním investovat statisíce kvůli smradlavcům. Myslel jsem nějakej fígl, kterej by to trochu eliminoval. Jako třeba když prášek do pečiva na misce pohlcuje pachy v lednici. Ale sem bych ho musel navézt Tatrou...

hodnocení

1x

Co mám vyzkoušeno jako lapač zápachu je ocet. Vyzkoušejte ocet, octovou vodu trochu v kastrůlku povařit, postavit teplé do prodejny a máte lapač nelibého odéru. Je to lepší, než se snažit překrýt smrad nějakou vůní. Něco připálím, hned popadnu ocet a už vařím octovou vodu, vymývám ledničku a vytírám octovou vodou a pod. Za zkoušku nic nedáte, možná to bude chtět pořádně veký kastrol.

hm*

Povařit ocet? Vzpomínám si, jak se u nás dělával lák na okurky. To se taky nějak vařila octová voda. Příšerný nedýchatelný smrad!

m123*
hodnocení

1x

Myslím si, že máte příliš citlivej nos. Jsem na tom stejně. Bývalej manžel mi vždycky říkal, že jsem byla určitě v minulým životě čuchací pes :) . Já prostě cítím všechno víc a intenzivněji než ostatní.

Ale dokud jste se z toho puchu ještě nepozvracel, tak to nemůže být tak hrozný. Mě se to bohužel stalo v práci. Kolegyně si přezouvala boty a to už můj žaludek nevydržel. Musím k tomu podotknout, že jinak je to mladá čistotná holka. Jen ty její nohy jsou na vraždu.

Vím, že nepomůže nic. Máte to v nose i když ostatní třeba už nic necítí.

72mona3*
hodnocení

0x

Ta rozpůlená prasečí hlava by jistě pomohla :-D

Bohužel tohle je jedno z rizik práce s lidmi. Také znám jednu paní, která tvrdí, že antiperspirant před prací nepoužije, protože by se spotila *smich* Bohužel žádná zaručená pomoc nejspíš není. Pomáhají ale aroma lampy a difuzéry. M.

doplněno 30.05.18 13:41: Zkuste si tedy zadat do vyhledávače svíčky pohlcující pachy. Ráda bych doporučila konkrétní, ale vyzkoušeno nemám. Dobré jsou prý antitabák.
malpakapucin
hodnocení

Tu aroma lampu jsem zkoušel. Koupil jsem vonné olejíčky "mořský vánek", "brčál", "Svěžest zeleného čaje" a "antistress". Spolu se zápachem zpocených nešťastníků to dávalo dohromady kombinaci opravdu ďábelskou...

hodnocení

0x

A co když smrdíte Vy?

malpakapucin
hodnocení

Věřte, že ne :)

sebod*
hodnocení

0x

To je teda zvláštní. Znám plno majitelů maliličkých obchůdků bez klimatizace a žádný z nich takové problémy nemá. Jasně, přijde jim tam zákazník, co smrdí, ale pach je za chvilku pryč.

Není problém spíš ve Tvé hlavě? Nemáš "alergii" na lidské pachy? A to teď myslím smrtelně vážně. Prostě někomu nic nevoní. Stačí málo a hned se naježí *cert*

malpakapucin
hodnocení

Taky mě napadlo, jestli nejsem "přecitlivělej", ale moje žena má problém úplně stejnej. Zákazníci se samozřejmě vracejí a máme už vytipovanou skupinku, která se prostě asi nemyje, nebo nepřevléká, což má za následek, že jsou cítit i v zimě. Ale teď v tom vedru je to samozřejmě peklo horoucí. Deset minut zpátky - 140kg matrona oblečená ve SVETRU. Takovej člověk prostě nesmrdět nemůže...
Mě jde hlavně o to, že je mi trapně před dalším zákazníkem, kterej po takovýhle "voňavce" přijde...

72mona3*

Já mu věřím, někdy je to hrůza neskutečná *blee* Všichni nadávají na smradlavé kuřáky, ale tohle je horší. Teď jezdit městskou hromadnou dopravou je utrpení. Už jsem přemýšlela, že si pořídím roušku a nakapu si na ni nějakou voňavku :-D A to fakt nejsem žádná citlivka.

Já tazateli věřím i nevěřím. Věřím v tom, že smrad může být neskutečný a téměř nevyvětratelný. Chodíval za mnou do kanceláře smrdutý manželský pár. Zasmaradili už chodbu, ale u mě se zdrželi a za tu dobu se jejich smrad zažral do všech textilií v místnosti, včetně mého oblečení. Pomohlo jen dlouhodobé větrání průvanem.

Nevěřím tazateli v tom, že by mu do obchodu chodily tak moc smrdící osoby několikrát za den. Opět zavzpomínám na svou někdejší kancelář. Mnohým páchlo z úst, občas si někdo upšoukl, občas to někdo přehnal opačně a byl příliš pošplíchaný nějakou vůní(?). Ale na drobnější smrady stačívalo jen otevřít okno, vzít do ruky tvrdé složky a trochu jimi rozhýbat vzduch.

Ale i kdyby přišel smraďoch jen jednou za dlouhý čas, tak v každém případě s tazatelem soucítím!

hodnocení

0x

A co takový ten malý otáčivý větrák? Rozproudí vzduch, myslíte, že by nepomohl?

hodnocení

0x

Průvan a do talířku buničitou vatu nebo hadřík namáčený ve směsi octa, pár kapek voňavky a vody - toto se většinou vždy osvědčilo.

V těchto vedrech pro lidi v našem podnebí je těžké se nespotit. Znám lidi, kteří jdou po sprše do práce a než dojdou, mohou do sprchy znovu - takže jsou i trochu nešťastní, zda nejsou cítit. Znám však i takové, kteří si dodnes myslí, že zapáchají ostatní a oni ne - což až tak jednoznačné není. Je to prostě potřeba překonat - všude se s něčím nutno potýkat.

arakain77*
hodnocení

0x

Postavte před vchodem do prodejny sprchový kout.Každý návštěvník prodejny před vstupem se musí řádně vysprchovat a navonět.No a je to.

A nebo jste nějaká moc citlivá slečinka.Já smrdím hnojem furt.I v hospodě po důkladném vysprchování.

Už si na mě zvykli,že nevoním po fialkách.

fram
hodnocení

0x

Jako permanentní DEO všeho (i místnosti) se mi osvědčilo luxusní velmi kvalitní (tuším italské) mýdlo. Některá, když se vybere správné, líbezně voní roky např.: santalshop.cz/... Když jich pár rozložíte po prostoru, kde se pohybujete...Můžete tak propagovat i to mytí/nemytí. Investice za 125 Kč za kus. Má je např zahradnictví Chládek ( firmy.cz/... vybírá se frňákově *smich*, sortiment je velký a ne každé mýdlo voní silně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]