Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžké období a nechuť do všeho

Od: sima* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poslední dobou se potýkám se strašnou únavou a s absolutní nechutí do jakékoliv činnosti.

Během půl roku jsme měli v blízké rodině 4 úmrtí - 30-letá sestřenice, děda, taťka a můj strýc - taťkův bratr. S tátou jsme měli dost špatné vztahy a dlouhou dobu jsem o jeho vážné nemoci vůbec nevěděla. Usmířili jsme se až když ležel na smrtelné posteli a 3 hodiny po našem rozhovoru zemřel. Zůstalo mezi námi spoustu nedořešených a nevysvětlených věcí, které mě velmi trápí. Musela jsem během chvilky zařídit spoustu věcí. Asi všechno tohle ze mě úplně vysálo energii. Běžné každodenní domácí práce se pro mě staly maratónem. Dřív jsem byla aktivní cyklistka a turistka. Každý víkend jsme s dětmi něco podnikali. Teď na nic takového nemám sílu. S chutí si plánuju, kam pojedeme na výlet nebo, že si koupím něco hezkého na sebe, ale když má dojít k akci, tak nemám energii, abych plány uskutečnila. Nejradši bych jen ležela a spala nebo jen tak koukala do blba, případně na nějakou telenovelu - což vyjde na stejně. Taky všechny ty mrtvé pořád oplakávám a bylo jich dost, takže celkem často .

Navíc firma, kde pracuji má vleklé finanční problémy - výplaty chodí pozdě a jelikož jsem účetní, tak mi každou chvilku někdo vynadá do telefonu, že mu neplatíme. Šéfové strkají hlavu do písku - nic nerozhodnou, neberou telefony, neodpovídají na e-maily. Strašně mě moje práce teď nebaví a přiznám se, že nejsem tak pečlivá a aktivní jako jsem bývala dřív. Vím, že to jde z firmou z kopce, ale, jak už jsem psala výše - nemám sílu teď něco měnit. Jedu teď v nějakým nouzovým režimu. Dostala jsem 2 velice dobré pracovní nabídky, ale odřekla jsem je a teď přemýšlím, jestli jsem udělala dobře.

Myslíte, že to tohle období přejde samo nebo bych měla vyhledat nějakou pomoc? Nebo se mám přemoct a skočit do nějaké změny rovnou po hlavě - najít si jinou práci? Kolegyně mám ale perfektní, manžela a děti také. Jak říká jedna moje kolegyně:" Moc peněz tady nemáme, ale je s Váma alespoň p---l (se mnou teda teď asi moc ne no ...)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Člověk by se měl umět od toho jednou odstřihnout, nebo ho to vycucá. Řešit něco, co nejde zpátky, z toho jsou nemoci. Já bych si zjistila dobrého psychologa a objednala se. Ten pokec Vás nasměruje. Teď si dejte hořčík a B komplex a zvažujte jinou práci. Změna je život a na potápějící se lodi není dobře. Za kámoškama zajdete vždycky.

olin*
Souhlas s liska5. Akorát ten psycholog by byl u mě až poslední. Změna práce určitě-stejně vás časem budou drbat na odměnách apod. Jak by začaly problémy s penězi zaměstnanců, koukal bych po jiné práci. K minerálům i vitamín C a ohledně úmrtí příbuzných se s tím člověk těžko vyrovnává, ale jsou tu děti a manžel. Nyní je i velký skok v počasí, rychle se oteplilo ke 30°C - to taky nepřidává na dobré náladě. Hodně štěstí v životě a případně v nové práci.

hodnocení

0x

Dobrý den. Někdy stačí zvolnit a dopřát si odpočinek a relax. Nevyčítat si, že člověk neudělá to či ono. Nejste přece robot! Pokud ale toto období bude trvat delší čas, tak vyhledejte odbornou pomoc - psychologa. Aby Vaše stavy nesklouzly do depresí. Závažná rozhodnutí nedělejte pod tlakem depresivních nálad, abyste na tom psychicky nebyla pak ještě hůř. Zvažujte všechna pro a proti, nespěchejte na sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]