Nejste přihlášen/a.
Léky nezabírají, což to tak konzultovat s alergologem?
Na zmírnění obtíží (s léky i bez nich) je třeba dodržovat celou řadu zásad:
1. Snížit expoziční dobu na nejnižší možnou úroveň (tzn. neproducírovat zbytečně se venku, když je pylová sezóna)
2. Chránit si oči brýlemi (nejen dýchací cesty jsou vstupní branou pro alergen)
3. Odstranit pyl i z domácnosti (stírání prachu na vlhko)
4. Po příchodu domů se převléct, umýt si vlasy, stačí spláchnout čistou vodou (jinak budete pyl dýchat pořád)
5. Měnit často kapesník (co vysmrkáte, to při příštím použití natáhnete zpět)
6. Pokud nezabírají prášky, pomůže chladnou vodou omýt obličej + výplach dutin buď vlažnou osolenou vodou nebo Vincentkou (my otrlí to řešíme chórovanou vodou do dlaně rovnou z kohoutku, ale nedoporučuji)
Babská rada asi neexistuje. Léčba alergie je běh na dlouhou trať s velmi nejistým výsledkem. Nevím, co Vám předepsal alergolog, ale pravděpodobně to budou přípravky jen na zmírnění reakce, nikoliv na léčbu. Před mnoha lety jsem trpěl alergií na travní pyly tak, že jsem celý červen nesměl pomalu vylést do přírody, nemohl jsem dýchat a z nosu mně téměř trvale tekla krev. Byl jsem prakticky nepoužitelný. Podstoupil jsem léčbu jakýmisi kapkami (nebyla to autovakcína), spočívající v postupném zvyšování dávek po dobu cca 1/2 roku (před sezónou). Celá procedura se opakovala několik let po sobě. Asi patřím mezi vyvolené, léčba zabrala. Existují i injekce, možná účinnější, ale musíte na ně pravidelně dost dlouho docházet. V současné době jsem už řadu let téměř bez potíží a když cítím, že to na mě leze, stačí si vzít "zirtec". Ovšem kvetoucím loukám se radši vyhýbám obloukem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.