Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vše zkušenosti s lékem Neurolem?

Od: jakub17 odpovědí: 3 změna:

Chci se zeptat, beru na uklidnění, na spaní a nervy obecně tabletku Neurol 1.0. Dříve jsem to bral zhruba 5 měsíce max. 1 tabl. Neurol 1.0 ( problémy v práci-šikana), pak 4 měsíce pauza – zcela bez problémů. ( zhruba říjen-prosinec)

Teď mám doma problémy v partnerském vztahu ( žena sociální fóbie, psychické nemoci, nevěří si, o všem, pochybuje) a já jsem neštastný, jelikož se její stav trochu zhoršil a jsem v dosti stresovém obdobím, jsem navíc z mé strany takový nerozhodný, občas taky lehce úzkostný a navíc si nechám od lidí dost věcí líbit a neumím se prostě ozvat, cožm není dobrý. Jinak jsem v pohodě, snažím žít život pozitivně a říkám: naděje umírá poslední.

Teď jsem Neurol zvýšil na 2 -3 tabletky denně ( síla léku Neurol 1.0) Tak to mám asi skoro 3 měsíce. Moc mě pomáhá, ale zjišťuji, že jedna tabletka mi už občas nestačí, nevím, někdy ano.

Píse mi je psychiatr a obvodní lékař.

1)Chci se zeptat, zda někdo berete Neurol a jak dlouho? V jakém síle?

2)Pomohl vám či nakonec nakomnec uškodil?

3Na co jste ho brali či stále berete?

4)Jaké bylo případné odvykání a zda se to dalo zvládnout? ( ambulantně či v nemocnici)

5) Jsem dle vás na něm závislý nebo jen lehce a bez problémů se ho zbavím? Nejhorší je, že mi moc pomáhá na zklidnění a spánek usnout.

6)Nevíte zda to má i velký vliv na játra, mám nealkoholickou steatohepatitidu jater. ( fibrózu) Chodím na pravidelné kontroly.

Díky za rady, klidně můžete do SZ, pokud chcete. Piště dle bodů. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

1) Beru ho v krizových situacích, což je cca jednou za 3 měsíce. Půlku tablety síly 0,25, až jednu tabletu síly 0,25 za den.

2) Pomáhá mi, protože ho beru opravdu JEN KDYŽ JE TO NUTNÉ

3) Beru ho na panickou poruchu/generalizovanou úzkostnou poruchu.

4) Odvykání řešit nemusím, protože na něm nejsem závislá.

5) Podle mě závislí jste, protože Neurol není na dlouhodobé braní, na to jsou antidepresiva, která vás taky uklidní a zlepší spánek, a nevytvoří se na nich závislost, tj. nebudete pořád potřebovat větší dávku, ale jen jednu tabletu.

6) Ano, Neurol má na játra velký vliv. A nejen na játra, prostě Neurol není určený na dlouhodobé braní, to vás měl upozornit jak psychiatr, tak obvodní lékař, který vás měl pak přesměrovat na antidepresiva.

doplněno 26.05.18 14:13:

* Pardon za chybu, "závislý".

hodnocení

4x

1) Bral jsem Neurol 1.0 (a později raději po půlce) tak 2x denně několik měsíců.
2) Rozhodně mě pomohl. Není to ale lék, takže pomohl vždy jen, když jsem byl pod jeho vlivem.
4) Absťák několik hodin po tabletě byl pořád horší a horší. Tak jsem si sám začal dávky snižovat a nakonec jsem požádal doktorku o vysazení. Teď už si několik let nechávám předepsat Neurol 0.25 a ten beru jako záchranou brzdu tak 1-2x měsíčně.
5) Myslím, že už u vás propukla závislost. Ale nevím, nejsem lékař.
6) Netuším

iz*
hodnocení

0x

Nikdo z nás není odborník a zkušenosti cizích lidí Vám k ničemu nebudou, protože nikdo přes internet neposoudí Váš zdravotní stav.

Ale pár laických poznámek bych měla.

Už to, že si lék necháváte předepisovat od dvou různých lékařů, podle mne svědčí pro závislost. Jestli jste si dávkování Neurolu zvýšil sám, svědčí i to pro závislost. Ovšem je to laický názor, přesně by Vám na základě osobního vyšetření odpověděl odborník.

Neurol by Vám měl předepisovat psychiatr, který by Vám měl pomoci i s jeho postupným snižováním a vysazováním.

Neznám lék, který by neovlivňoval játra. Jestli máte s játry nějaký problém, měl byste při kontrolách konzultovat i medikaci od jiných lékařů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]