Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit bradavice?

Od: pusinka odpovědí: 13 změna:
Zdravím :) už 5. rokem se trápím s bradavicí. Mám ji přímo u nehtů, což je problém kvůli chirurgickému zákroku. Bradabici jsem byla odstraňovat několikrát dusíkem. Vyměnila jsem i kožního lékaře. Používala jsem verumal. A ne a ne se tě potvory zbavit. Už jsem tím trpěla jednou na chodidle,kde jsem měla postiženo celé chodidlo. Také nepomohlo nic, než vlaštovičník. Ale ted už mi nepomohl. Nevíte prosím o nějakém přípravku, který opravdu pomůže? V lékárně mi vždy řeknou, ať zajdu na kožní.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

V lékárně mají pravdu, léčba patří do rukou odborníka.

pusinka
hodnocení

Ano, byla jsem tam několikrát, dokonce jsem vyměnila i doktora, když to u prvního nešlo.

Obcas je to beh na dlouhej cas.
Taky jsem chodil nekolik let vypalovat jednu bradavici ktera se nakonec vyrizla a zda se mi, ze se objevila znova.

kepler*
hodnocení

2x

Můžu dát babskou radu - kupodivu mi zabrala na papilom na obličeji, snad zabere i na bradavici. Nanes česnekovou drť na postižené místo a přelep náplastí. Trošičku to zpočátku pálí. Druhý den jsem to sundal a 3 dny nechal regenerovat zarudlou kůži v okolí, změny už byly patrné. Pak jsem postup opakoval a poté se už dal papilom odloupnout nehtem. Za pár dní už nezůstala ani stopa.

hodnocení

2x

Několikrát jsem se setkala s názorem, že některé bradavice jsou psychického původu. A když pomine problém, bradavice sama zmizí.

Babička mi vykládala o jednom starém dědkovi kořenáři, který jí a jiným dětem na počátku 20. století odstraňoval bradavice zaříkáváním. Jeho zaříkadlo bylo: Zvoní hrana, nevím komu, bradavice lezte dolů! A prý ve většině případů opravdu slezly.

Je to pro většinu lidí úsměvné. Ale tímto zaříkadlem a jinými negativními myšlenkami na svou bradavici se mi kdysi podařilo se jí zbavit. Zajímavé čtení zde:

zena-in.cz/...

Bimbam, mně taky. Zaříkadla nepoužívám, ale intenzivně jsem myslela na to, aby bradavice zmizela - a ona se opravdu v krátkém čase ztratila. Měla jsem ji na špičce prstu několik let a nijak jsem se jí nemohla zbavit.

hodnocení

1x

Odstranila jsem dceři bradavici na palci u nohy tak, že jsem kousky cibule naložila do octa, nechala v octě do druhého dne. Pak jsem vzala malý plátek cibule a náplastí přtipevnila na bradavici. Každý den jsme obkládek měnili a po týdnu se veliká bradavice i s kořínkem vyloupla. Dcera byla objednána na řezání, ale zvítězili jsme tímto způsobem.

hodnocení

0x

Mně na bradavici - také na prstu u nehtu - zabírá Kolodium Forte. Je ale pravdou, že se do pár let znovu objeví. Vyřešila jsem s tím i jednu na chodidle a ta se znova neobjevila.

Ale jestli v lékárně tu bradavici vidí a usoudí, že ani Kolodium ne, tak bych poslechla...

luca*
hodnocení

0x

Kolodium forte funguje, ale ne na vsechny. co me zabralo skoro az "zazracne" je toto. Cesnek nalozit na par dni do octa, potom odriznout maly kousek cesneku presne o velikosti bradavice(nesmi se dotykat zdrave kuze, jinak ji velmi neprijemne polepta), prelepit naplasti a par dni to tak nechat, popripade nechavam aspon pres noc a vzdy menit za novy kousek cesneku. Po par dnech bylo po bradavici, je to asi 3-4 roky a nevratila se.

paw*
hodnocení

0x
Na bradavice lze pouzit treba vlastovicnik. No a nebo chemii. Bud Duofilm nebo Acetoaustin. Duofilm natrete a po par dnech se bradavice sloupne. Acetoaustin je spise jako dusik. Dost silny.

marf*
hodnocení

0x

Duofilm, na rozvlhečený povrch natírat vrstvu tekutiny: benu.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Červená šťáva z vlaštovičníku hlavně na čerstvé bradavice.Pak už zbývá jen lapis.Je to vlastně tyčinka bromidu stříbrného.Dá se risknout i kapička kyseliny dusičné.Začít zředěnou,

JABRAKA

hodnocení

0x

Mně se podařilo zlikvidovat bradavice vnoučkovi na palci u nohy. Někde jsem četla, že bradavice potřebuje ke svému růstu vzduch a že se má natírat lakem na nehty. Vždy večer po koupání jsem mu to natírala. Už jsem tomu přestávala věřit (dcera dávno) a najednou vnouček přišel a sám je krásně sloupnul. Už nevím jak to dlouho trvalo, několik týdnů to bylo. Už se mu nevrátily...

Manžel měl zase na prstu u ruky vystouplou bradavici, tam jsem mu ji podvázala nití a za chvíli upadla. Nevrátila se...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kolodium forte

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]