Nejste přihlášen/a.
Obcas je to beh na dlouhej cas.
Taky jsem chodil nekolik let vypalovat jednu bradavici ktera se nakonec vyrizla a zda se mi, ze se objevila znova.
Můžu dát babskou radu - kupodivu mi zabrala na papilom na obličeji, snad zabere i na bradavici. Nanes česnekovou drť na postižené místo a přelep náplastí. Trošičku to zpočátku pálí. Druhý den jsem to sundal a 3 dny nechal regenerovat zarudlou kůži v okolí, změny už byly patrné. Pak jsem postup opakoval a poté se už dal papilom odloupnout nehtem. Za pár dní už nezůstala ani stopa.
Několikrát jsem se setkala s názorem, že některé bradavice jsou psychického původu. A když pomine problém, bradavice sama zmizí.
Babička mi vykládala o jednom starém dědkovi kořenáři, který jí a jiným dětem na počátku 20. století odstraňoval bradavice zaříkáváním. Jeho zaříkadlo bylo: Zvoní hrana, nevím komu, bradavice lezte dolů! A prý ve většině případů opravdu slezly.
Je to pro většinu lidí úsměvné. Ale tímto zaříkadlem a jinými negativními myšlenkami na svou bradavici se mi kdysi podařilo se jí zbavit. Zajímavé čtení zde:
Odstranila jsem dceři bradavici na palci u nohy tak, že jsem kousky cibule naložila do octa, nechala v octě do druhého dne. Pak jsem vzala malý plátek cibule a náplastí přtipevnila na bradavici. Každý den jsme obkládek měnili a po týdnu se veliká bradavice i s kořínkem vyloupla. Dcera byla objednána na řezání, ale zvítězili jsme tímto způsobem.
Kolodium forte funguje, ale ne na vsechny. co me zabralo skoro az "zazracne" je toto. Cesnek nalozit na par dni do octa, potom odriznout maly kousek cesneku presne o velikosti bradavice(nesmi se dotykat zdrave kuze, jinak ji velmi neprijemne polepta), prelepit naplasti a par dni to tak nechat, popripade nechavam aspon pres noc a vzdy menit za novy kousek cesneku. Po par dnech bylo po bradavici, je to asi 3-4 roky a nevratila se.
Mně se podařilo zlikvidovat bradavice vnoučkovi na palci u nohy. Někde jsem četla, že bradavice potřebuje ke svému růstu vzduch a že se má natírat lakem na nehty. Vždy večer po koupání jsem mu to natírala. Už jsem tomu přestávala věřit (dcera dávno) a najednou vnouček přišel a sám je krásně sloupnul. Už nevím jak to dlouho trvalo, několik týdnů to bylo. Už se mu nevrátily...
Manžel měl zase na prstu u ruky vystouplou bradavici, tam jsem mu ji podvázala nití a za chvíli upadla. Nevrátila se...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.