Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo napsat zákon a paragraf, kde je uvedeno, že prodejna má povinnost vykupovat každou, v ČR prodávanou a zálohovanou láhev?
Dnes se mi stalo, že mi prodavačka odmítla vykoupit jednu láhev z důvodu "tohle my nebereme". Přitom láhev splňuje výše uvedené.
Děkuji.
3x
Dobrý den.Zákon na ochranu spotřebitele v paragrafu 18 odstavci 1 říká, že vratné zalohované obaly se musí v provozovně, kde se takový výrobek v obalu prodává, vykupovány po celou pracovní dobu. Odstavec 2 říká, že výkup vratných zalohovaných obalů nelze vázat na nákup zboží a množství vykupovaných vratných zalohovaných lahví nesmí být prodejcem omezen.
Spotřebitelem se v zákoně rozumí fyzická osoba nakupující výrobek, nebo užívající služby. Prodávajícím je podnikatel, který spotřebiteli prodává výrobky, nebo poskytuje služby.
Pokud tedy neprodávají nemusí vykupovat.
0x
Když už je tu toto téma - nevíte, kde by se dalo najít, které lahve jsou zálohované? Vždy si něco koupím - hlavně vína a pak nevím jeslti je to vratná láhev nebo ne - účtenky už samozřejmě dávno nemám.
0x
Dnes už má většina supermarketů automat na odebírání zálohovaných lahví.Pokud ten odmítne láhev,buďte jisti,že ji nevezmou nikde.Pokud to vracim do obchodu,kde jsme ji koupili a zaplatili zálohu,a máme stvrzenku,Pak trvám na vrácení.3lo by to udělat šalamounsky tak,koupit ještě jednou toto pití a jít s touto stvrzenkou pak i s oběma lahvemi vrátit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.