Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytrhnout sedmičku?

Od: ondra12345 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

byl jsme zas po nějaké bodě u zubaře, který mi říkal, že mám část levé dolní sedmičky uštíplou/kaz. Říkal, že plomba nebo korunka by tam držela jen možná(a s obtížemi) a protože mi prý dobře rostou osmičky(podle rentgenu), tak by sedmičku vytrhl a počkal než vyroste osmička (na místo vytrhlé sedmičky) - ale kdy to bude.
Je to dobrý nápad? Nebo se spíše vyplatí nechat si tam dát "na nejisto" plombu? Je mi 18let.
děkuji za názory

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Osmičky bývají zuby s větší kazivostí, než ostatní. Často se stává, že se proklubou na svět už s kazem. Nevydrží také tolik jako ostatní zuby. Často se odstrańují. Brzy třeba místo osmičky nebudete mít nic a k tomu se ještě zbytečně připravíte o sedmičku.

Proto bych trvala na záchraně sedmičky. Ať tu plombu klidně zkusí, zůstane Vám kvalitnější zub, než ta osmička. Každého zubu je škoda, žádný už znovu nenaroste, proto se zdravého zubu jen s uštípnutím určitě nezbavujte.

Vnuk /13 let/ má teď jiný problém. Rentgenem zjistili, že mu nikdy nevyrostou tři ze čtyř pětek. nemá tam pro ně vůbec lůžka. Aby se mu ostatní zuby rovnoměrně roztáhly, jsou třeba nějaká speciální rovnátka, která budou stát 25 tisíc. *ee* Kluk protestuje, dcera se kácí.

Proto si považujet všech zubů, které Vám narostly a žádného se nezbavujte bezdůvodně. Nikdy. Jaga.

figurek*
hodnocení

2x

taky už nemám jednu sedmičku, protože po opakovaných trablech jsem si ji nechal vytrhnout. Bylo mi něco přes dvacet. Osmička se časem sama od sebe posunula dopředu na její místo, mezera se ztratila a já mám od té doby pokoj.

hodnocení

2x

Netrhat! Pro to všechno, co psala jaga a ještě proto, že když budete mít mezi zuby pauzu, ostatní se posunou, nebudou u sebe. A když budete stále uvažovat o tom, že zub půjde pryč, může se stát, že za pár let budete mít problém se žaludkem, protože nerozkoušete stravu. :( Řekněte si o korunku. Obrousí vám zbytek zubu do takového tvaru, že na něm korunka udrží možná až do smrti. Vlastní zkušenost také se sedmičkou. ;)

ohneta*
hodnocení

0x

Bez jedné stoličky se obejdeš, ale klidně zkus i tu plombu, třeba bude držet ;).

zapachkorunka
hodnocení

0x

ahoj,

chci reagovat na prispevek od babkazov, mam take problem se sedmickou. Od zacatku, zlomila se mi, uderem pesti do obliceje(zrovna jsem zkousl, kdyz mi v tu chvili priletela prava pest na tvar) to je ale vedlejsi, zubar mi ho zachranil, odrezal zlomenou cast a dal stribrnou korunku, dulezita vec asi je, ze zub je MRTVY. A ted k problemu, korunku jsem si musel po par mesicich sundat, protoze mi zacalo strasne pachnout z huby, stoprocentne to bylo tim zubem, protoze se pod korunkou usazovaly bakterie, ktere hruzostrasne zapachaly. Korunku nyni nemam, zubar mi dal misto toho amalgan. Ale nyni opet, kdyz prejedu prstem pres tento postizeny zub a okolo dasne potom k prstu pricichnu opet pachne! Pomozte co se s tim da delat. Chtel jsem si ho nechat vytrhnout, zubar je proti. Ten zub je mrtvola, je mozne, ze hnije? Bojim se mluvit s lidmi. Poradte prosim.

petr

V puse máme, někteří, několil mrtvých zubů. To jsou ty, které byly ošetřeny vložkou s arsenem , který zabil nerv,, který se po nějaké době vytáhl, odvrtal. Zubař maličkým udělátkem, které se tváří jako maličká vývrtka, vytáhl nerv a zub zablombova. Ten mrtvý zub s námi takto žije po mnoho let. Časem sice ztmavne, ale nebolí, nesmrdí, slouží ke kousání. *hej*V pohodě. Nemusí být na něm vložka. Když ten mrtvý zub zubař zbrousí a udělá na něho nástavbu, zlatou, pryskyřičnou, porcelánovou, já vlasně ani nevím, se ty materiály používají, je to korunka.:D Málokdy se stane, že se zubu pod korunkou nedaří. Ale důvod vědí zubaři, já ne. Je nás spousta, kteří máme několik korunek a je to po mnoho let v pohodě. U vás se z nějakých důvodů nedaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]