Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostatek spánku

Od: 1952 odpovědí: 14 změna:
Ahoj
Od září co chodím na střední a jsem nucen vstávat v 5:30 tak jsem celkem nevyspalý.
Bojím se o zdraví...
Spát chodím v 22:30 a stejně usnu zkoro v 11. Dřív neusnu tak ani nechodim dřív do postele.
Vcera a dnes to ale už bylo lepší, telo si asi zvyká ale za jakou cenu? A taky bych měl podotknou že o víkendu taky tak vstavám protože je na zahradě práce a unaven nejsem, jen ve škole.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, já bych neřekl, že trpíte nedostatkem spánku, protože byste si o víkendu přispal a dohnal to. U Vás pracuje psychika a z toho je potom ta únava - do školy se tolik netěšíte, tak jste tam unavený, ale o víkendu se zřejmě těšíte na tu zahradu a víkend celkově, tak jde únava stranou. Takže, pokud Vás do té brzké práce na zahradě někdo (rodiče) nenutí, tak si o víkendu přispěte (ovšem, víkend si tím o ten spánek zkrátíte, což asi nechcete, protože víkend je určitě zajímavější, než škola). Zdravím!

radajz*

To nemusí být pravda. Já osobně mám zažitej režim a budím se i o víkendu skoro stejně, jako v pracovní dny. A vzbudím se unavenej, ale přesto už dál nespím.

hodnocení

2x

Potřeba spánku, stejně jako časy usínání a vstávání jsou individuální. Mám ale zkušenost, že když "přetáhnu" večer a jdu spát později, tak často paradoxně taky usínám hůř, než kdybych šel spát včas.

Moje rada? Zkus pár dní chodit spát dřív, a uvidíš.

hodnocení

1x

Už to vydrž! Ještě chvíli a už jsou prázdniny. A pak se dospíš! *hej*

hodnocení

1x
Ahoj.
Je bezpodmínečně nutné,abys chodil spát dříve.
Nauč svůj organismus na cca 22.hod.
Je to o zvyku.

radajz*
hodnocení

1x

Ta únava ve škole je pochopitelná. Nehýbeš se, takže je krevní oběh zpomalenej a míň se okysličuje mozek a všechny orgány. Při práci na zahradě je tělo aktivní, takže si nabuzenej a únavu tolik nepociťuješ.
Nejlepší řešení je chodit dřív spát. Chce to vyzkoušet v kolik ti to bude vyhovovat. 21:30 vychází na 8 hodin spánku, tak si to takhle zkus navyknout a uvidíš.

rqze
hodnocení

0x

Spánek není po celou dobu stejný, v různou dobu se dějí v těle různé úkony. Když se člověk pravidelně budí uměle, neřkuli ještě za tmy, vlasně se tím o nějaké úkony připravuje, protože se nestihly udělat. Proto ti, kteří řeší vliv spánku na zdraví a chtějí, aby tento vliv byl pozitivní by neměli používat budík vůbec. Má se spát dostatečně (kolik je různé, střed je cca 8h), usínat a vstávat kyždý den stejně a časem se dá naučit budík nepoužívat ani jako "záchranu".

luky15*

Budím se právě kolem 5, jak kdy, takže dřív než vůbec zazvoní budík.

luky15*

Jo a toto je moje zaregistrované jméno aby jste se nedivili kdo to sem píše ;)

kubaa
hodnocení

0x
Sedm hodin jsem nespal ani nepamatuju

hodnocení

0x

Tak zajděte k nějakému psychiatrovi a on Vám předepíše prášky. Možná jinak ani neusnete.Taky je beru. Když jste ale takhle mladý, tak nevím, jestli Vám je předepíše. Nějakou relaxaci před spaním vyzkoušejte.

liska5

Prášky né! Pokud něco, tak čaje či bylinné kapky. Ono je třeba přečíst si něco o fázích spánku. Právě nad ránem bývá NREM delší. To je hluboký spánek, který když přeruší budík, tak z toho někdy bolí hlava nebo se cítíte unavený. Jak tu někdo radí, zkuste jít dřív o půl nebo celou hodinu, abyste se vstáváním trefil do tzv. REM spánku, kdy jsme lehce bdělejší.

Vřelý souhlas s liškou! *palec*

liska5
hodnocení

0x

Při problémech s nespavostí se užívá především hořčík, někdy k němu B komplex. Zkuste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]