Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepší zpěv

Od: anonymak* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, je mi 13 let a rád zpívám. Zpívám pouze doma a to už docela dlouho. Dřív jsem zpíval nějaké jednoduché písničky, ale pak jsem přišel na to, že dokážu zpívat celkem vysoko a hezky. Je tady ale jeden problém. Vždy když zpívám vysoko tak po nějaké chvíli začnu „chraptit”. Jako by to hlas nezvládal. Říkal jsem si že to chce víc cvičení, ale vůbec nevím jak a co. Ve zpěvu se nevyznám, ale celkem mi to jde. Říkal jsem si že bych mohl začít chodit do sboru, nebo se nějak rozezpívávat. Takže bych se chtěl zeptat: Dá se nějak vytrénovat hlas tak, abych zpíval výš a nebo alespoň déle zpíval vysoko? Předem děkuju za všechny smysuplné rady. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Hlas se dá trénovat, ale nejlépe pod odborným vedením. Máte u Vás ZUŠku? Tam se ptej, učitele zpěvu. Ale počítej do několika let s velkou změnou - s mutováním, kdy se chlapecký hlas mění na chlapský.

anonymak*
hodnocení

Děkuji, hlas už mám dost hluboký, ale vzhledem k mému věku se bude ještě určitě měnit. Možná je to tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]