Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí být u obchodů odklizený sníh?

Od: toyota* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,manžel je řidič z povolání,momentálně při sněhové kalamitě je zásobování obtížnější,u skladů,ramp prý neodklizený sních,obtížněji se mu tam a nejenom jemu parkuje a zásobuje,neměli by např.skladnícinebo kdokoli jiný z obchodů zajistit čistotu bez sněhu?já osobně si myslím,že je to jejich povinost,je to tak?popřípadě kde si stěžovat,,,DĚKUJI J

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Je to povinnost obecních a městských úřadů.My to děláme ze zvyku a ze slušnosti.

zuzee*

Spíš si myslím že je to povinnost majitele pozemků - pokud je majitelem obchod měli to očisti oni

petr123*

Nesmysl! Dotaz nebyl na chodník kolem obchodu, ale nákladní rampu pro závoz zboží. A tam to obecní úřad rozhodně odhazovat nebude - proč by to měl dělat? Je to přece záležitost obchodníka aby mu mohli dodavatelé přivést zboží.

Jestli to je povinnost? Ne. Je to vztah mezi dvěma podnikateli - obchodníkem a přepravcem. Oba by měli pracovat tak, aby si ve svém podnikání nebránili. Ale na druhou stranu jsou v první řadě zákazníci, takže jestli je třeba před prodejnou parkoviště tak slušný prodejce musí nejdřív zajistit aspoň částečný komfort pro své klienty a až potom řeší jestli má odhrabaný sníh na dvoře.

jirbar*
hodnocení

0x

Povinnost to není, pouze vlastník odpovídá za škodu, která vznikla v souvislosti s neuklizením. Rozhodně to však nebude škoda, že jsem obtížně parkoval.

celp*

Jen tak pro zajímavost.Nedávno jsem v Brně Žabovřeskách narazil na ceduli:KOMUNIKACE SE V ZIMĚ NEUDRŽUJE.A co teď hmm?

jirbar*

Ano na to mají nárok a občan tam nemá co dělat, nebo se odškodnění nedočká. A vždy taky nemusí být úspěšný.

Před pár lety ženská v HK prohrála spor o náhradu škody, neboť soud konstatoval, že nepřizpůsobila svoji chůzi stavu a povaze chodníku a že bylo v jejich možnostech zvolit jinou schůdnou trasu.

hodnocení

0x
Někomu můžete udělat krásnou dálnici a stejně..

lidka*
hodnocení

0x

Já mám bohužel tu zkušenost, že perfektně měli vypluhováno u těch obchodů, kteří občas obsluze městské údržby něco "šoupli" do kapsy. A kdo nešoupnul, měl tam klidně i haldy sněhu. Jinak většinou si krámští vyhazují u nás sami, stejně tak by si měli udržovat odklízenou rampu - už i ve vlastním zájmu. A nebo si holt někoho zaplatit. U nás je to běžné, protože jsme na sníh zvyklí a ani 30 cm za noc a den není neobvyklé. Kde si stěžovat, to je dvousečné - když tam odmítne jet, bude to vadit jak dodavateli, tak i obchodu. Jedině se dohodnout s majitelem obchodu, že třeba předem zavolá, že veze zboží, aby odklidili rampu. Jinak nevím, jak to řešit. Také se může majitel obchodu dohodnout s městem na paušální částce za udržování přístupu a příjezdu. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]