Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mimojícnový feflux

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:

Dělali někomu vyšetření nosem? Normální endoskopii jsem prodělala, ale nyní mám podstoupit zasunutí hadičky nosem a nosit ji 24 hodin, kdy se to bude zaznamenávat do malé krabičky v pase. Nějak si neumím představit 24 hodin mít hadičku v nose a normálně fungovat, díky kza ev. zkušenosti

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

2x

Švagr byl po operaci krku, nemohl polykat, tak tam měl hadičku skrz nos na dávkovač jídla do žaludku. Měl ji tam přes týden či čtrnáct dní a měl s ní jet vlakem domů. Před návratem domů si ji nechal vytahnout. Doktor se s tím prý nemazlil, že to nebylo moc příjemné, ale přežít že se to dá.

hodnocení

0x

Hadičku nosem jsem měl, ale jen cca 10 minut. Největší problém byl dovnitř a ven (ale ve srovnání s nahlížením druhým koncem je to procházka růžovým sadem, dostanete znecitlivující sprej). Vlastní přítomnost hadičky byla v pohodě. Ale 10 minut je nic. Nedokážu odhadnout, jak to působí při delší přítomnosti.

pb®
hodnocení

0x
Jsou lidé, kteří mají sondu do žaludku týdny či měsíce nebo i doživotně. A normálně s tím fungují. Pokud to nechcete, pak na takové vyšetření nemusíte přistupovat. Však léčba není povinná.
hodnocení

To se vám lehce řekne, když je to jediná možnost, jak zjistit příčinu potíží.

pb®
Pak záleží na tom, jestli jsou obtíže natolik obtížné, že se podrobíte vyšetření a následné léčbě. A co případně hrozí, když se na to vykašle te. Předpokládám že když se to potvrdí, bude následovat operace? Léky by mohli dát jen tak. Berte to tak, že lidi přežili už horší zákroky a vyšetření. Kdyby to nemělo být v pohodě, tak vás s tím domu nepustí.

hodnocení

0x

Den nebo dva dovolené by vám nepomohly?

hodnocení

Já nepotřebuju dovolenou, jsem doma, jen chodím se psem, ale bojím se,abych se třeba nedusila či co.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]