Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, jaký máte v současné době mobilní tarif u svého mobilního operátora? Máte třeba i služební mobil?
Vyplatí se dle vás dobíjecí karta nebo je lepší paušál s úvazkem?
Kolik měsíčně provoláte minut, sms a využijete mobilních dat?
Co poradíte mě:
Já osobně mám na dlouhé hovory slovenskou siím kartu O2, kde za cenu 0,10 EUR ( cca. 2,60 Kč mohu volat hodinu dlouhý hovor, což občas činím. Zavolám kamarádovi či tak.Jedná se o záložní číslo v jiném telefonu.Skvělá nabídka, pro simkartu se opravdu vyplatilo zajet.
Jako hlavní číslo mám společnost MinTel s.r.o. - ODORIK - virtuál v síti T-Mobile, kde jsou ceny skvělé za minutu 1,49 Kč ( zpětné volání 1,19 Kč) a volání přes internet 0,59 Kč. Bohužel ceny dat díky velkoobchodním nabídkám od T-Mobilu jsou zde vysoké a není zde žádná odměna za dobití.
Cena dat u Odorika je: 150 mG za 69 Kč, 300 mg 128 Kč, 500mg za 190 Kč a 1 GB za 290 Kč a 2 GB za 390 Kč. Výhodu je skvělý, rodinný zákaznický přístup a skvělé fórum, kde majitel odpoví na všechny dotazyči popravdě poradí. Vše je vyřešeno hned, žádné čekání na infolince. Virtuál je skvělý, má třeba 5-letou historii všech hovorů, i zmeškaných a skvělé nastavení služeb. Jsou to machři.
Jinde nabízejí však odměnu za měsíční dobití kreditu , jako třeba Sazka mobil s členstvím Sazka klubu - dobít 300 Kč a odměna 1GB dat zdarma na měsíc či jiná výhoda. ( dle výběru)
Mobil.cz dává za dobití 200 Kč - 200mb dat, ale i Kaktus ( značka T-Mobilu) za dobití 200 Kč dává volání v jejich síti zcela zdarma a cena dat je 500 MB za 100Kč ( +navíc na soc. sítě) a občas akci na získání dvojnásobného kreditu.
Výhody má i Tesco mobil či klasický T-Mobile, kde u T-Mobilu je za dobití 300 Kč je na měsíc 100MB dat a volání v síti T-Mobile zcela zdarma. ( hodně lidí má T-Mobile-nejvíce v ČR) Cena dat je třeba 99 Kč za 400 MB. ( což mnohem méně, než Odorik)
Já osobně provolám z hlavního čísla zhruba tak max. 60 minut měsíčně na kratší hovory, možná méně. Z hlediska dat je to různé, zhruba tak 500-700mb za měsíc, vyjímečně více 1GB. Mám doma WIFI, takže to je tak na cestu vlakem či někde venku.
Na signálu mě nezáleží, raději dobíjecí kartu, paušál také nevadí. Klidně i nějakou speciální nabídku, pokud by byla slušná přes nějakou společnost.
Díky za vaše reakce.
Mám dobíjecí kartu O2, možná ten nejdrašší tarif. Volám průměrně často, hovory mají většinou pod 2 minuty, občas nějaká ta SMS. Dobíjím cca 2x ročně za 1000 Kč. Telefon používám k telefonování, Internet a vše souvisící jsem nechal zablokovat (nepotřebuju ho), takže cena a množství dat mě nezajímá. O změně neuvažuju.
mam kaktus a od srpna 2017 jsem utratil neco pres 1000 (to byly puvodne 2 mesicni pausaly u vodafonu), platim si pouze samoobnovovaci balicek s daty 100kc/mes 500mb + 250mb-na socialni site, vsechno se pri samoobnovovacich baliccich prenasi do dalsiho mesice, takze uz mam nasysleno obrovske mnozstvi dat. Setrim neskutecne penize = 5000 rocne, ktere jsem cpal za nic Vodafonu.
Volam na telefonni cisla jen sporadicky(urady), klienti volaji kdyztak me, kdyz neco potrebuji, takze si zadny obnovovaci balicek pro volani neplatim (mimochodem ten je 100kc za 50min)
Takze kolem a kolem za 200Kc mesicne se u Kaktusu da poridit fajn "tarif" i pro cloveka, ktery nekam potrebuje volat vice nez ja.
Kdo volá hodně, předplacená simkarta se mu prostě nevyplatí. Pak se nabízí tarif, pokud hodně volám a posílám SMS, vyplatí se mi Neomezený tarit- ten mám i já, v tom případě je mi jedno kolik minut provolám a kolik pošlu zpráv, vždy prostě zaplatím stejně. K tomu má 10GB dat, v dnešní době jsou asi právě data největší bolestí- přece jen komunikaci přes internet používám asi nejvíce, zvláště v době cloudových uložišť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.