Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci nový OP preventivně

Od: kukin* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli můžu požádat zdarma o nový občanský průkaz. Neztratila jsem ho, ani ho nemám propadlý, ale bohužel mám strach ze zneužití mojich osobních údajů, protože se moje občanka dostala neprávem do cizích rukou. Proto bych chtěla občanku novou. Co mám říci na magistrátu, aby mi vyhověli?...Mám říci, že jsem občanku ztratila a zničit ji nebo přiznat barvu. A platí se za novou občanku něco?..Děkuji moc za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Osobne bych neopravnene uzivani OP nahlasil na policii a zbytek bych vyresil na matrice. R.

hodnocení

0x
přeložte, prosím, "dostala neprávem do cizích rukou"
a zase se vrátila?
kukis
hodnocení

No o to tady nejde jak se to stalo, ze se moji obcanky zmocnila cizi osoba, asi to bylo castecne i moji blbosti, chtela jsem hlavne vedet, jak je to s vyrizenim obcanky nove, ze kdybych rekla, ze jsem ju treba ztratila.. Pro klid duse, abych mela jine cislo obcanky..Dekuju

ferda6
hodnocení

0x

Požádat o nový průkaz se dá i v době jeho platnosti, poplatek je ale 100,- Kč. Podrobnější informace např na stránkách mč Praha 12: praha12.cz/...

Při ztrátě nebo poškození se ukládá pokuta, stálo by tedy za to najít důvod jiný (fotka), nebo uvést pravý. Zkuste si zatím vyzvednout formulář, jestli se tam vůbec důvod uvádí.

Odpovědnosti za zneužití se tak ale úplně zbavíte až datem výměny, ale ani nahlášení ztráty by Vás odpovědnosti zcela nezbavilo.

hepcziiik*
hodnocení

0x

Nechápu co řešíte...

Pokud se bojíte zneužití a tudíž škody větší než obstarání nového OP, tak zajděte na úřad a nechte si vystavit nový (je jedno jestli uvedete jako důvod ztrátu nebo odcizení) a nechovejte se typycky česky "všechno zadarmo".

Už měto tohle poprděné čecháčství, kdy by každý chtěl všechno gratis, na všechno slevu, odpuštění vlastních dluhů a následky vlastního hloupého chování, drobet unavovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]