Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše dlužné částky u providentu

Od: lula odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, před rokem jsem udělala osudovou chybu a vzala si půjčku u providentu.
Byla jsem v tom nová a vůbec jsem nevěděla o co šlo.
Původně jsem půjčku chtěla na účet, ale paní mi řekla, že je možne si vzít půjčku pouze v hotovosti. Souhlasila jsem, protože jsem nevěděla, že bude takový rozdíl ve výši dlužné částky (fakt, že je v tom vůbec nějaký rozdíl mi paní zatajila). Každopádně jsem již podepslala smlouvu a nemělo smysl se s ní dohadovat.
Ale to se vlastně netýká mé otázky. Moje půjčka byla 22000 korun s téměř 100% úrokem (41 017 korun)
A dnes jsem náhodou zavítala na stránky providentu a tam mi vyšlo, že půjčka na 12 měsíců vychází na nějakých 35000 korun (akorát já mám týdenní splácení s tím, že paní dojede, ale já jí to stejně posílám měsíčně na účet, jelikož žiji v Anglii)
Můžete mi někdo říct, jak je tedy možné, že já mám půjčku o tolik dražší? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Ale prdlačku. Neměnily se žádné podmínky. Takhle to má provident od stvoření světa. Prostě jestliže k Vám chodí jejich obchodní zástupce, tak mu ty návštěvy platíte. A velmi dobře. Bohužel opravdu málokterý klient ví, že má možnost splácet převodem na účet a ušetřit tak dost velké prostředky.

hodnocení

1x

Říkáte, že jste si půjčku brala před rokem. Já bych řekl, že rozdíl je způsobený změnou obchodních podmínek Providentu, které mohly před rokem být diametrálně odlišné. Providentu ubývají zákazníci, tak se je snaží přitáhnout a možná i za cenu radikálně snížených úroků. Jiné vysvětlení mě nenapadá a konkrétní údaje vědí jen u Providentu.

hodnocení

1x

@lula - jak je tedy možné, že já mám půjčku o tolik dražší?
Možná proto, že jste si ji brala "před rokem", ale teprve dnes jste "náhodou zavítala na stránky providentu" - a potom taky proto, že jste "podepslala smlouvu a nemělo smysl se dohadovat".

lidus*
hodnocení

1x

Odpověděla jste si sama, "udělala jsem chybu". Možné je všechno když to tu zákon dovolí, lichva byla trestná a dnes není. Jste poučená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]