Nejste přihlášen/a.
dobrý den, může mi někdo znalý popsat, jak probíhá reklamace u České pošty?
Posílal jsem balíkem zásilku - adresátovi přišla poškozená, odmítl ji převzít. Zásilka byla odeslána zpět. Jakým způsobem ji pošta dodá zpět? Nechá ji na mé odesílací poště, já si ji vyzvednu? Nebo doručí až do domu?
Zásilka byla pojištěna. Jak mám postupovat při reklamaci?
Děkuji.
Základ bych hledal tady. Tzn. nepřebírat hned zpět, nafotit a ihned na poště podat reklamaci. Prostě se chovat jako adresát. Další postup podle přístupu ČP.
Pokud dovezou domů, okamžitě dokumentovat od předání balíku pošťákem nebo nepřebírat s tím, že si ho na poště vyzvednete.
Jsem již asi tři roky z pošty pryč, ale správně to má být tak, že poškozená zásilka se vůbec nedoručuje, ale zůstává uložená rovnou na poště a adresátovi /nebo odesílateli se dává pouze oznámení o této skutečnosti do schránky a kdy může poštu k vyřízení reklamace navštívit.
Pokud tam dojdete, tak vše se řeší, v případě menší pošty, přímo u vedoucího pracovníka pošty, anebo v případě větší a velké pošty, kde je reklamační oddělení, tak přímo tam a sepisuje se o tom protokol.
Pokud se taková zásilka dostane na vůz balíkového doručovatele a chtěl by takovou zásilku doručovat, tak to pochybil, nepracoval pozorně. Správně by měl okamžitě ráno v depu zásilku převážit a u vedoucího pracovníka udělat zápis /nález/ o poškození a uvědomit o tom adresáta.
Reklamací Vás povede pracovník pošty. O výsledku šetření budete informován. Jsou tam dané nějaké lhůty.
Mnohdy to končí vyjádřením pošty, že zásilka byla nedostatečně zabalena, nebyla v dostatečně pevném obalu. Záleží, co jste posílal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.