Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezamestnanosti

Od: lenka35 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před třemi měsíci jsem byla propuštěna ze zaměstnání. Dostala jsem tři odstupné platy. Na úřad práce se chci jít přihlásit až nyní kvůli podpoře v nezaměstnanosti. Splňuji podmínku mít za poslední dva rok aspon jeden rok důchodového pojištění, ale teď jsem se v podmínkách dočetla toto - Uchazeči o zaměstnání, který splnil podmínky nároku na PvN, náleží PvN ode dne podání písemné žádosti o PvN nebo ode dne zařazení do evidence UoZ, pokud o PvN požádá nejpozději do 3 pracovních dnů po skončení zaměstnání nebo jiných činností uvedených v bodě I/7 nebo činností, které se považují za náhradní doby zaměstnání (bod II/4)...

Znamená to, že když jsem se nepřihlásila do tří dnů od ukončení zaměstnání, že nic nedostanu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. O podporu nepřijdete.

doplněno 17.05.18 13:57:

Nepošlou. Na podporu v nezaměstnanosti máte nárok. A ten Vám upřít nemohou.

lenka35
hodnocení

Opravdu jste si jistá?

Uvidíme, zda mě na úřadě pošlou s úsměvem do háje :)

lenka35
hodnocení

No ale proč tam píšou ty tři dny od ukončení zaměstnání...Teď zrovna vyplňuji žádost o podporu a tam taky - Podpora v nezaměstnanosti náleží uchazeči o zaměstnání při splnění stanovených podmínek ode dne podání písemné žádosti o podporu v nezaměstnanosti nebo ode dne zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání, pokud uchazeč o zaměstnání o podporu v nezaměstnanosti požádá do 3 pracovních dnů po skončení zaměstnání, jiné výdělečné činnosti nebo činnosti, která se považuje za náhradní dobu zaměstnání. *nevi*

hodnocení

2x

Z č. 435/2004 Sb.Zákon o zaměstnanosti

§ 39

(1) Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který

a) získal v rozhodném období (§ 41) zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu v délce alespoň 12 měsíců (dále jen "předchozí zaměstnání"); překrývají-li se doby důchodového pojištění, započítávají se jen jednou,

b) požádal krajskou pobočku Úřadu práce, u které je veden v evidenci uchazečů o zaměstnání, o poskytnutí podpory v nezaměstnanosti a

c) ke dni, k němuž má být podpora v nezaměstnanosti přiznána, není poživatelem starobního důchodu.

lenka35
hodnocení

No já vím, ale toto se píše drobným písmem v žádosti o podporu - Podpora v nezaměstnanosti náleží uchazeči o zaměstnání při splnění stanovených podmínek ode dne podání písemné žádosti o podporu v nezaměstnanosti nebo ode dne zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání, pokud uchazeč o zaměstnání o podporu v nezaměstnanosti požádá do 3 pracovních dnů po skončení zaměstnání, jiné výdělečné činnosti nebo činnosti, která se považuje za náhradní dobu zaměstnání. ... Rozhodně nesplňuji 3 pracovní dny...

hodnocení

0x

To nevím, zda nic nedostanete, ale ty tři měsíce jste si sama platila zdravotní a sociální? Když by jste se přihlásila do těch 3 dnů, tak by to platil ÚP a podporu by jste brala, až po tom odstupném, to je po těch 3 měsících.

lenka35
hodnocení

To vím, že bych dostala podporu až po třech měsících, proto jsem se neregistrovala hned.

Zdravotní si platím, sociální ne, není povinné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]