Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
mám takový dotaz. Jel jsem tuhle z Nové Cerekve přes Stanovice na hlavní trasu Tábor - Pelhřimov. Kus za Novou Cerekví je u železničního přejezdu po levé straně pomníček s hodně velkým seznamem jmen. Nějak jsem mu nevěnoval pozornost a jel dál. Pak jsem si na něj vzpomněl. Doma jsem proto zkoušel pátrat, co se tam stalo, ale jediné, co jsem zjistil, že tam snad v 80. letech měla být nějaká strašlivá dopravní nehoda vlaku s traktorem. Zvláštní je, že ačkoliv o každé nehodě s více než třemi oběťmi se dá najít téměř cokoliv, o téhle není nikde ani zmínka. Netušíte někdo, k čemu tam došlo?
Souřadnice místa : 49.4269564N, 15.1280383E
Na mapy.cz je vidět, že tam stojí pomníček mezi dvěma keři a že je na něm seznam nejméně deseti jmen. Ale jinak nikde ani čárka...
Nevím proč, ale nějak se mi to místo vrylo do paměti a pořád na něj myslím. Děkuji proto všem, kdo by mohli podat jakékoliv bližší info!
V září 1985 jsem četla v Rudém právu (Ruďasu) v černé kronice, že se stala nehoda vlaku a traktoru na přejezdu a že tam byla lehká i těžká zranění. Konec.
Krátce na to mi kolega z práce vyprávěl, že mu volal příbuzný z obce, ze které převážně byly oběti nehody. Řidič traktoru vezl na valníku zaměstnance JZD na pole, snad na sklizeň řepy. V kabince měl jednu ženu, se kterou prý klábosil a nevšiml se, že jede vlak. Projíždějící vlak smetl valník plný lidí. Lehká zranění byla zřejmě podle Ruďasu utrhané ruce, nohy a těžká zranění byly smrtelné případy. Potrhaná těla se prý nacházela ještě mnoho metrů od místa srážky po směru jízdy vlaku. Obrovská tragédie v té době. Řidič se z toho prý nervově složil. Jemu a té dámě v kabině se nic nestalo.
Tak tohle se tam mělo stát. Podotýkám, že jsem to slyšela od kolegy. Žiju ve středních Čechách, daleko od místa nehody. Také mě překvapuje, že se žádné podrobnosti nedají sehnat ani teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.