Nejste přihlášen/a.
Před několika lety jsem podepsal ručení půjčky jako spoludlužník. Hlavní dlužník, na kterého byla půjčka uzavřena, nyní přestal splácet určené měsíční částky. Na můj dotaz neodpovídá, prakticky nekomunikuje vůbec. Banka mne upomíná k zaplacení částek a zároveň sděluje, že upozorňuje i ručitele. Jsem povinen za hlavního dlužníka platit? Mohu nějakým způsobem případně zaplacené částky na hlavním dlužníkovi vymáhat? Jsem povinen platit pouze já nebo i ručitelé půjčky? Mohu se placení nějakým způsobem vyhnout? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
" Před několika lety jsem podepsal ručení půjčky jako spoludlužník"- je rozdíl mezi ručitelem a spoludlužníkem. Ujasněte si, co z toho vlastně jste. Dobré a přehledné info jsem našla zde: www.vaspodpis.cz//...
Je úsměvné, jak se lidi podepisují jako spoludlužníci nebo ručitelé a když dlužník přestane platit, snaží se vykroutit z placení a hledají výmluvy
Tohle jste si měli rozmyslet dříve než jste podepsali, holenkové, teď zbývají dvě varianty:
1: najít dlužníka a přivřít mu kyslík, aby začas své dluhy splácet
nebo
2: otevřít šrajtofli a začít cálovat, jinak Vám hrozí soudní vymáhání a to vyjde spolu s exekucí a náklady na vymáhání výrazně dráž...
jo dělat spoludlužníka -dříve se tomu říkalo ručitel ,je závazek. Věřte,že platit budete muset,k tomu jste se přeci zavázal.Proto rada- přemýšlej než něco podepíšeš a netýká se to jenom tohoto. Pak je těžké se z toho vyvlíknout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.