Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoludlužník - jsem povinen platit?

Od: bravos odpovědí: 6 změna:

Před několika lety jsem podepsal ručení půjčky jako spoludlužník. Hlavní dlužník, na kterého byla půjčka uzavřena, nyní přestal splácet určené měsíční částky. Na můj dotaz neodpovídá, prakticky nekomunikuje vůbec. Banka mne upomíná k zaplacení částek a zároveň sděluje, že upozorňuje i ručitele. Jsem povinen za hlavního dlužníka platit? Mohu nějakým způsobem případně zaplacené částky na hlavním dlužníkovi vymáhat? Jsem povinen platit pouze já nebo i ručitelé půjčky? Mohu se placení nějakým způsobem vyhnout? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

" Před několika lety jsem podepsal ručení půjčky jako spoludlužník"- je rozdíl mezi ručitelem a spoludlužníkem. Ujasněte si, co z toho vlastně jste. Dobré a přehledné info jsem našla zde: www.vaspodpis.cz//...

bravos
hodnocení

Dobrý den, děkuji za vaši odpověď, bohužel, je to tak, že platit budu. Také váš odkaz byl vynikající.

celp*
hodnocení

0x

Proč myslíte,že banky vyžadují při poskytování půjček ručení druhou osobou.Budete muset platit o to přece jde.

hepcziiik*
hodnocení

0x

Je úsměvné, jak se lidi podepisují jako spoludlužníci nebo ručitelé a když dlužník přestane platit, snaží se vykroutit z placení a hledají výmluvy :-D

Tohle jste si měli rozmyslet dříve než jste podepsali, holenkové, teď zbývají dvě varianty:

1: najít dlužníka a přivřít mu kyslík, aby začas své dluhy splácet

nebo

2: otevřít šrajtofli a začít cálovat, jinak Vám hrozí soudní vymáhání a to vyjde spolu s exekucí a náklady na vymáhání výrazně dráž...

kytka*
hodnocení

0x

jo dělat spoludlužníka -dříve se tomu říkalo ručitel ,je závazek. Věřte,že platit budete muset,k tomu jste se přeci zavázal.Proto rada- přemýšlej než něco podepíšeš a netýká se to jenom tohoto. Pak je těžké se z toho vyvlíknout.

hepcziiik*

přesně tak. kdyby to byla bezvýznamná a k ničemu nezavazující hloupost, banky a jiné finanční firmy by to nepožadovaly...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]