Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlela jsem dlouho v rodinném domku. Nyní jsem pořídila byt ve městě. Je to garsoniera mezi 2 většími byty.
Nerada bych si hned od začátku znepřátelila sousedy, proto jsem se chtěla zeptat, co vše je slyšet v panelovém domě:
- TV či film pouštěný na pc (spíše tišeji či lze střední hlasitost?)
- kazeťák (pouštím nejvýše na 4)
- větrák na záchodě
- mírně hlasitější mluva (ale rozhodně ne křik)
- mytí nádobí (vstávám ráno poměrně brzy, tak člověk přemýšlí, že by si ušetřil práci... Raději ho myji ale až ve dne).
Děkuji Vám moc.
Děkuji vám moc.
Pokud nebudou sousedi vypadat jako úplní blbci, tak jim můžete při seznámení (nebo později) říct, že se na Vás můžou obrátit, pokud by z Vašeho bytu bylo něco slyšet. Zároveň jim tím naznačíte, že se Vy obrátíte na ně, budete-li mít problém s hlukem od nich.
Bydlela jsem ve 4 panelácích a v jednom byly strašně slyšet kroky. I přes údajně dobré podlahy, lino a koberec. U hudby je dobré si ji poslechnout zvenčí. Mytí nádobí slyšet může být pod Vámi, když dosedne třeba velká keramická mísa na nerezový odkapávač. Strašné zvuky vydávají takové ty posuvné dveře v drážkách s ložisky ve vestavěných skříních a zabouchnutí šuplíku do komody. Někdy bývá slyšet pružinový gauč, nedejbože sex na něčem takovém. Hudba a hlas by být slyšet neměly, pokud je to normální hlasitost. Odsunutí židle může být nepříjemné a pokud máte třeba kolečkovou židli na plovoučce, tak na ni po 22:00 nesedejte, to je děs běs.
Nejsou ty dva okolní byty náhodou 4+1, zrcadlově otočené proti sobě, garsonka s předsíňkou, kuch. koutem a balkonem?
Bydlím v cihlovém domě z 30 let, kde se při stavbě poněkud šetřilo na materiálu a příčky mezi byty jsou 15 cm. Běžnou činost sousedů slyšet není (mytí nádobí, hovor, TV na normální hlasitost...). Slyšet je automatická pračka (zvlášť ty novější jsou mnohem hlučnější, než starší), mejdan, hlasitá hádka, hra na piáno, štěkot většího psa... Nejjednoduší budete mít, když se po týdnu pro Vás normálního chování sousedů zeptáte, jestli je něco z Vaší činnosti neruší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.