Nejste přihlášen/a.
Založte si devizový účet a budou Vám na něj chodit Libry. Ty pak můžete vyměnit, nebo prodat podle Vašeho uvážení a přání a nikdo Vám nemůže měnit Vaše peníze bez Vašeho souhlasu. Říká se tomu terminovaný devizový účet. Mám ho zařízený u České spořitelny. Nic za jeho vedení neplatím. Chodí mi tam můj důchod z Francie. Jednou v týdnu mám jeden den, kdy si mohu bezplatně vybrat Eura a dělat si nima co chci. A je tam také možnost převést na můj normální účet sumu jakou chci v devizách, což je výhodnější než valuty. Ale i tak to dělám málokdy. Raději si vyberu Eura a prodám je známým a rozpočítáme si cenu, oni neplatí poplatky a já mám výhodnější kurz. Fifty-fifty. Pokud teda budete mít stálý příjem peněz z ciziny, doporučuji založení devizového účtu. Jde to myslím ve všech bankách. jediné co musíte doržet je to, že musíte vybírat pouze v ten jeden v týdnu, který Vám banka určí. Jinak můžete samozřejmě vybírat také, ale už je to zpoplatněno. Takže veškeré transakce dělat v tom jednom dnu. Já mám třeba středu. A také musíte mít určitý vstupní kapitál. Ale to Vám banka řekne kolik, každá to bude mít asi jiné. A přes ten kapitál nemůžete vybírat. Ten tam musí stále zůstávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.