Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup a prodej libry

Od: sany* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, koukala jsem se na stránky air bank, kde píšou aktuální kurzy libry. Je to v tabulce a u prodeje a nákupu je napsána jiná částka a já vůbec nevím, jestli mě zajímá prodej nebo nákup (nevím jestli třeba nákup je, že to kupuje banka nebo já)
Budou mi posílat peníze z anglického účtu na český, tudíž z liber na koruny.
Poradíte mi prosím, jestli se mám koukat na nákup (28,33) nebo prodej (29,66)
Děkuji ;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Banka kurzy uvádí ze svého pohledu. Takže banka od vás ty libry NAKUPUJE a dá vám za ně tu nižší částku.

sany*
hodnocení

Potvory :D ale děkuji za odpověď :)

ppp
hodnocení

0x

.. a bude to kurzem deviza - nákup

tlustoprd*
hodnocení

0x

A proc vam to neposlou pres transferwise? Maly poplatek a aktualni kurz 28.94. Transferwise pouzivam tak 3x do mesice je to bezpecne a rychle navic levne a s nejlepsim kurzem .

tlustoprd*
hodnocení

0x

Jestli to dobre chapu tak jestli nekdo poslila penize z Uk uctu na Cz ucet tak banka automaticky premeni Libry na koruny .

hodnocení

0x

Založte si devizový účet a budou Vám na něj chodit Libry. Ty pak můžete vyměnit, nebo prodat podle Vašeho uvážení a přání a nikdo Vám nemůže měnit Vaše peníze bez Vašeho souhlasu. Říká se tomu terminovaný devizový účet. Mám ho zařízený u České spořitelny. Nic za jeho vedení neplatím. Chodí mi tam můj důchod z Francie. Jednou v týdnu mám jeden den, kdy si mohu bezplatně vybrat Eura a dělat si nima co chci. A je tam také možnost převést na můj normální účet sumu jakou chci v devizách, což je výhodnější než valuty. Ale i tak to dělám málokdy. Raději si vyberu Eura a prodám je známým a rozpočítáme si cenu, oni neplatí poplatky a já mám výhodnější kurz. Fifty-fifty. Pokud teda budete mít stálý příjem peněz z ciziny, doporučuji založení devizového účtu. Jde to myslím ve všech bankách. jediné co musíte doržet je to, že musíte vybírat pouze v ten jeden v týdnu, který Vám banka určí. Jinak můžete samozřejmě vybírat také, ale už je to zpoplatněno. Takže veškeré transakce dělat v tom jednom dnu. Já mám třeba středu. A také musíte mít určitý vstupní kapitál. Ale to Vám banka řekne kolik, každá to bude mít asi jiné. A přes ten kapitál nemůžete vybírat. Ten tam musí stále zůstávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]