Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní keramické fazety

Od: marek87* odpovědí: 3 změna:

Máte někdo prosím zkušenost s keramickými zubními fazetami?
Slyšel sjem že to lidem nedrží a padá.
A že je to dost drahé, dražší než můstek na 8 zubů, je to tak?
Předem díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Fazeta nemá s můstkem nic společného. Je to tenký keramický plátek, který se nalepí na přední část zubu, aby zakryl nějaký estetický nedostatek. Můstek nahrazuje chybějící zub(y), fazeta překrývá a vylepšuje vzhled stávajícího zubu. Životnost fazety se udává 15 - 20 let. Cena je individuální.

marek87*
hodnocení

Porovnaval jsem jen ceny fazety vs. mustek.
Jde mi hlavne o to, jak ty fazety drzi.
Rozdil mezi fazetou a mustkem, implantatem, korunkou znam :)

zbynek1*
hodnocení

0x
Tyto fazety mám nalepený na dvou předních zubech. Měl jsem ty zuby dosti opotřebované a tyto fasety překryly přední část zubů a částečně je i prodloužili. Nechci to zakřiknout ale zatím drží už něco přes rok. Ono taky záleží na tom jak poctivě se tyto fasety aplikují, pan doktor to Lepil nějakým speciálním lepidlem a strávil na těch dvou zubech skoro hodinu. Nejdříve jsou ty zuby takové citlivější ale po nějakém čase se na to dá kousat jako s vlastními. Akorát jsem byl poučen že keramika je křehká a pokud bych chtěl těmito zuby přeštípnout například rybářský vlasec mohlo by dojít k prasklině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]