Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jestli je možné aby si žena 3 a půl roku po rozvodu nechala navýšit hypotéku na dům o několik set tisíc korun i bez souhlasu bývalého manžela - spoludlužníka, když hypotéka vznikla ještě za trvání manželství. On jako spoludlužník ručí, tak by měl dát i písemný souhlas k navýšení, nebo se pletu?
moc děkuji za odpověď.
Majetkové vypřádání mají vyřešené, přesto je ve smlouvě uveden jako spoludlužník, takže si myslím, že pokud by měla nastat změna, měl by o tom vědět i spoludlužník. Rozvodem se změnilo to, že úvěr má splácet manželka s tím, že nemovitosti jí zůstaly, ale nemáme žádnou smlouvu o tom, že přítel byl vyňat ze závazků spoludlužníka. Pokud by přestala splácet, bude to muset splácet přítel (i když by měl právo vymáhat dluh poté po ní). Jde mi spíše o to, že mám strach, aby byla schopná splácet, protože si na svá bedra vzala dluhy kolem 1.000.000. a stále to navyšuje. Nevím jak to zastavit, mám strach abychom se kvůli ní nedostali na dlažbu.
je-li to spoludlužník,tak je jedno jestli je manžel či nikoli.
Nejlepší řešení bude kontaktovat přímo banku (peněžní ústav), u kterého máte závazek a zepta se co budee pro navýšení zapotřebí.
Mají dnes jiné a různé podmínky.
Jedná se o hypo nebo stav.spoření?
Tak to bylo ledabyle udělané majetkové vypořádání. Měli vypořádat i tuto hypotéku. Je ale spodivem, že banka navýšila hypotéční úvěr bez jeho souhlasu.
Urychleně je potřeba zajít do banky a tam požádat o vysvětlení, zjistit zda to nebyl podvod, nebo zda navýšení"nejde" jen za jedním dlužkíkem a jít za advokátem a nějak situaci řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.