Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oteklý monokl a boule

Od: terkabytka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
uhodila jsem se včera vlastní nešikovností silně do hrany obočí o zaoblenou hranu nábytku. Prakticky okamžitě mi vyrostla obrovská boule a také mi trochu oteklo horní víčko. Přiznám se, že jsem neledovala. K úrazu došlo pozdě večer, šla jsem si lehnout a dnes ráno se probudila s ošklivým překvapením. Boule na obočí se rozprostřela více do stran a to i do oka, které vypadá jako po bodnutí včelou a mám na něm i tmavý monokl.
Nemám žádné příznaky otřesu mozku ale potřebuji se zbavit té boule a monokla. Led mi vůbec nepomohl. Je možné vyléčit to do zítra či pozítří?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Ne, není to možné. Modřiny se nezbavíte do zítra ani do pozítří. Bude to trvat hezkých pár dnů, s tím počítejte. Bouli klidně ledujte dál.

doplněno 11.05.18 15:32:

To oko byste si měla nechat prohlédnout lékařem. Jinak je to u každého člověka jiné. Boule (otok) se někomu ztratí do týdne, modřina je znát třeba i týdny dva.

terkabytka
hodnocení

Aha a kdy myslíte, že by mi mohla splasknout ta boule? Jelikož je opravdu obrovská a ani neotevřu oko.
olin*
Jak u koho, ale ne méně než za dva/tři dny určitě.

pb®
hodnocení

2x

Kupte si mast Heparoid a mějte ji pro tyhle případy doma. Kdybyste si to tím namazala hned, mohla jste mít následky minimální. Partner před lety ošklivě spadnul na záda, asi z metru se uhodil o předmět v průměru 5cm. Ihned jsme mazali Heparoidem, neměl ani modřinu, otok minimální. Druhý den na rentgenu mu nechtěli věřit, že se mu něco stalo.

Obsažený heparin zabraňuje srážení krve, takže se krev z krevních kapilár nesrazí a neudělá modřinu.

terkabytka
hodnocení

Tak heparoid doma běžně fakt nemám jelikož boule a monokly rozhodně nepatří mezi něco co bych řešila často.

hodnocení

2x

Nechci vás strašit, ale modřina se rozleze kolem a přes oko. Budete vypadat jako po obrovském výprasku cca 14 dní. :-D Na ten Heparoid bacha kolem oka! Mohl by oko nenávratně poškodit.

terkabytka
hodnocení

Tak jako po obrovském výprasku už vypadám. Dnes je oko ještě oteklejší a i ta boule na obočí je kulatější. No o monoklu ani nemluvím, je opravdu veliký a úplně fialový.

monokl
hodnocení

2x

Také je dobrý Ascorutin tablety, je volně prodejný v lékárně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]