Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradí někdo, kde najít písničku o seriálech ČT? Nevím jak se jmenovala, začínala: když mám v duši smutek, pustím bedýnku, na seriál koukám doma při vínku a pak probírala všechny tehdejší seriíly. Ženu za pultem, Muž na radnici, Nemocnici, Sanitku, Plechovou kavalerii, Návštěvníky, atd. až po Sandokana.
Děkuju za radu
Dobrý den, našel jsem to jako básničku (ta třetí viz odkaz). Zdravím!
magdalen - zdá se, že o té písničce toho víte dost. Tak doplňte všechny informace. Kde byla tato písnička hrána či slyšena? Kdy asi vznikla (před rokem 1989 nebo po roce 1989)? Zpívá ji muž, žena, dítě, dvojice nebo skupina? Jaký je to styl hudby a provedení (např. jen s kytarou nebo klavírem)? Je to spíše humor či je ten text myšlen vážněji? Více informací by mohlo znamenat přesnější výsledek hledání.
Děkuji, ale není to ono, shoduje se jen ten začátek. V tamté písni popisovaly sloky jednotlivé seriály. Pamatuji si:
na radnici švihák, řeší problémy, byrokraty prohnat, pohnout židlemi, divák jeho touhu chápe,na kantorku když se sápe...
u sanitky slyším volat Janderu, tu stáž do Anglie, tak tu neberu, hladu bych měl jak máku, libry shánět od vexláků...
návštěvníci vědí, jak vypadá svět, který přijde za padesát let...
perlu Laguánu pirát Sandokan, zlákall mocným kukem na svůj otoman, prořízl si v moři pytel, zachránil ho věrný přítel...
Tahle ukázka je přeně ono, jen text je jiný. Váhala jsem mezi Michaelem Janíkem a Pepou Fouskem, původní text je cca z roku 1985 zřejmě, ze Semaforu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.