Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontokorent poplatek

Od: trpaslif odpovědí: 11 změna:

plati se poplatek za kontokorent i kdyz ho dany mesic nevyuziju? tzn kdyz budu v plusu, musim i presto platit tech cca 200Kč? chci si ho zaridit jen jako rezervu, v minusu normalne nebyvam, ale momentalne mam vyssi vydaje.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

kazda banka to ma jinak

barbakan*
hodnocení

0x

Pokud máš kontokorent, řekněme 10 tisíc, a ty jsi v plusu s 5 tisícemi, poplatek za kontokorent platíš tak jak tak.

rv*
hodnocení

0x

Platí ho jen ti, kteří nejsou schopni změnit banku. Jinde je taková věc zdarma.

barbakan*

Uveď aspoň tři banky, kde se za kontokorent neplatí a já do jedné z nich přejdu.

vilik*
U ČS i u mBank mám vedení účtu včetně kontokorentu zdarma, i když tedy musím například u mBank zaplatit alespoň 1500 měsíčně kartou a u ČS musím mít sjednané 2 produkty.
Platil bych pouze úrok za půjčenou částku, takzvaně v mínusu.

vilik*
hodnocení

0x
V obou bankách, kde jsem měl a mám kontokorent, bylo jeho vedení zdarma a pouze za půjčené peníze se platil úrok, který je relativně vysoký. Ale protože kontokorent slouží primárně k pokrytí pár stovek až tisíc na pár dnů bez nutnosti sjednávat mikropůjčku, než přijde například výplata, těch pár desetikorun navíc je malý výdaj oproti například opoždění platby hypotéky, když na účtu chybí kvůli mimořádnému výdaji stovka.
Vy se podívejte na sazebník poplatků vaší banky a potom můžete zvážit účet jinde, kde nebudou poplatek chtít.
Pozor si dejte také na sjednanou výši kontokorentu. Za vyšší kontokorent se někde platí menší úrok, ale když budete žádat novou půjčku, ovlivní vaši bonitu, protože se bere jako už sjednaná půjčka, i když jej nečerpáte. Malý zase nemusí pokrýt všechny vaše potřeby.

trpaslif
hodnocení

chci si zridit jen rezervu 3000. ale nechci platit za vedeni 300 mesicne, kdyz ho nebudu vyuzivat. mam komercku, tam je vedeni zdarma.

rv*

Další zdroj peněz pro pokrytí mimořádného výdaje je kreditní karta (samozřejmě opět taková, kde nejsou žádné paušální platby za kartu). A samozřejmě pro toho, kdo je schopen včas splatit. Ale pak to je třeba měsíc s půjčenými penězi. Prostě dnes se platí všude kreditkou a tvé hotové peníze zůstávají na účtu a jednou za měsíc z nich splatíš to, co jsi na kreditku v uplynulém měsíci probendil.

Kreditku, debetku a "kontokorent" využívám bezplatně u mBank.

"...tvé hotové peníze zůstávají na účtu..." *sok*

...a já doteď myslel, že hotové peníze jsou ty, které mám v peněžence.

m123*
hodnocení

0x

Mám účet u Fio a za kontokorent jsem nikdy nezaplatila ani korunu. Je teda fakt, že jej nevyužívám, ale jen ho mám zřízený kdyby náhodou.

hodnocení

0x

V ČSOB za vedení nevyužívaného kontokorentu neplatím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]