Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otékání rukou v létě

Od: iqarqu odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
mám problém s otékáním rukou v létě, resp. když je teplo. Kromě toho, že to není úplně příjemné, mi to dělá docela problémy při hraní na nástroj, přičemž chodím na konzervatoř, tedy je to pro mě zásadní.
Má s tím někdo zkušenosti? Je nějaké řešení? Četla jsem zatím o TRF čaji, ale jednak to není zrovna levné a druhak si nechci nějak moc zasahovat do těla.. Píší, že je to přírodní produkt, ale přeci jen je to i přípravek na hubnutí (logicky, obecně ke zrychlení metabolismu, rozproudění krve..) a na ty jsem vždy koukala trochu skepticky. :D
Děkuji za všechny případné rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím.

Tohle není žádná legrace.

Čaje tě nevyléčí.

Rada? Okamžitě se sbal a sypej k lékaři.

tqzs
hodnocení

3x

To nemá logiku, píšete, že se bojíte pít čaj, ale k lékaři nejdete. To, co popisujete je projev nějaké nemoci, nejde "jen" o nateklé ruce, to je až projev něčeho. Nechci nijak strašit určitě si na toto téma dokážete vyhledat spousty materiálu, příčin to může mít víc, ale vždy je potřeba vyřešit tu příčinu, ne zahánět následky.

hodnocení

3x

Pozor, omezením tekutin a následné otoky mohou být způsobené problémem s ledvinami! I problémy se srdcem se takhle mohou projevit, protože je krev málo tekutá a srdce má velkou námahu. Začněte pít, proplachujte ledviny a když to nepomůže, běžte k lékaři.

iz*
hodnocení

3x

I na mne to působí jako pokus o "nenápadnou" reklamu. Pro hudebníka jsou ruce "pracovním nástrojem", nevěřím, že by některý muzikant dal před návštěvou lékaře přednost shánění rad v internetu.

pohanka*
hodnocení

0x

Snad toto není reklama?

Čaj neznám, ale na internetu jsem přečetla, že se jedná o přípravek k podpoře hubnutí.

Jak mají tedy souviset Vaše oteklé ruce s přípravkem na hubnutí, u kterého je vedlejší úžinek vyšší pocení /kromě jiného/, tedy odvodnění a opět u něj musíte více pít? Tedy koloběh tekutin. A otoky v těle značí zadržování vody.

Ruce mohou otékat i z jiných příčin a jak píší rádci nahoře, je potřeba vyšetření u lékaře. Na jaký nástroj specielně hrajete? Ruce Vám mohou otékat i z tohoto důvodu - vyšší zátěže na krční páteř při Vašem hraní, nebo můžete mít vnitřní problém /ledviny/, můžete mít poruchu žláz s vnitřní sekrecí /endokrinologie/ a jiné.

Takže obejít lékaře - obvodního, který Vás pošle na další vyšetření a též dojděte na gynekologii a při té příležitosti si nechte zkontrolovat prsa.

My Vás na dálku nevyšetříme, nejsme lékaři.

hodnocení

0x

Dobrý den,

jděte k lékaři. Nejspíš Vaše tělo zadržuje vodu a to může být dané klidně nemocí ledvin nebo srdce. Nechci Vás vyděsit,ale rozhodně to nenechávejte jen tak.

iqarqu
hodnocení

Ještě jednou dobrý den,
Předně děkuji za všechny rady a
1) otékání je jen velmi mírné, asi to působilo v textu jinak. Nebýt hraní na nástroj, problém bych ani neřešila, je to opravdu minimální. Každopádně však hraji na violu a u smyčcového nástroje je i trocha znát.
2) o reklamu nejde, no, co na tohle říct..
3) stává se to pouze v období, kdy je více teplo, proto si úplně nemyslím, že by to znamenalo vážný problém např. s ledvinami, ale samozřejmě nic zlehčovat nechci. Návštěvu lékaře opravdu zvážím, děkuji za radu.
4) čaj jsem zmínila proto, že jsem se na to dnes poprvé koukala a v souvislosti s otékáním rukou v létě na to narazila. Nevím o tom skoro nic a informace na internetu mi přišly spíše reklamního rázu, proto jsem se chtěla zeptat, zda někdo nemá s otékáním rukou v létě (upřesněno tedy: s mírným otékáním rukou v teplém počasí) zkušenosti a zda se nesetkal zrovna např. s tímto.
Každopádně ještě jednou děkuji za Vaše odpovědi a přeji hezký večer.
iz*

Neriskujte! Opravdu si zajděte k lékaři. I čaje z lékáren působí pouze podpůrně, příčinu problému nezjistí ani neodstraní.

hodnocení

0x

Setkala jsem se s tím ve věku okolo 20 let; v horku jsem dokonce občas ani nemohla sevřít ruku v pěst. K lékaři jsem nešla - dnes bych byla odpovědnější - pomohly mi pažní návleky a cviky proti křečovým žilám. Ono to údajně má nějakou spojitost, ale nechte se vyšetřit.

hodnocení

0x

Na rozdíl od ostatních Vás tady nebudu děsit. Mám podobný problém - v teplých dnech mi při delší chůzi (řekněme po 5 km) lehce otékají prsty na rukou (nechápu, co mají prsty na rukou splečného s chůzí). Asi tak, že sevření v pěst je nepříjemné, ale jinak celkem bez problémů. V tu chvíli prsty na nic důležitého nepotřebuju, takže to neřeším, ovšem při hraní na violu by asi problém byl. Chodím na pravidelné zdravotní prohlídky, takže vím, že mám všechny orgány relativně v pořádku. Stejný problém má i moje přítelkyně, takže to zřejmě nebude nic až tak výjimečného. Návštěvou lékaře určitě nic nezkazíte, ale nepropadejte panice.

@magdon - nechápu, co mají prsty na rukou splečného s chůzí
Pochopíte - jak visí dolů, natéká do nich krev a nahoru se jí vrací hůř. Zvlášť v teplém počasí a při menším příjmu tekutin. Stačí studená voda - ideálně na zápěstí, tam jsou žíly pod kůží a krev se tak ochalzuje snáz.

Já to taky dlouho nevěděla - ale občas mám "poradnu" pro vlastní potřebu a tam mi to řekli :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]