Dobrý den, těsně před maturitou jsem musela z osobních důvodů odejít ze školy. Odstěhovala jsem do zahraničí, kde pracuji, ale začátkem příštího roku se plánuji vrátit do ČR. Zajímalo by mě, jestli jste někdy museli předložit maturitní vysvědčení při žádání o práci (nešlo by o nic spešl, chtěla bych pracovat v Brněnské knihovně nebotřeba jako servírka v kavárně) Samozřejmě si chci školu doděkat, ale až po té, co se vrátím. Děkuji
Vždy. Na pozici servírky nevím, ale na pozici knihovnice ve "velké" knihovně vám pravděpodobně základní vzdělání postačovat nebude.
lula
Ach, doufala jsem, že to slovíčko ,,vždy,, neuslyším :D chtěla jsem si střední školu dodělat distančně, ale popravdě jako samouk bych asi pohořela a každého půlroku létat do čech na zkoužky... To by mě vyšlo pěkně draho :D ale děkuji Vám za odpověď
Podle mých zkušeností chtějí všichni zaměstnavatelé doložit pro "administrativní" práce minimálně maturitní vysvědčení. Knihovna může požadovat i vyšší odborné nebo bakalářské studium a podle mne bude od uchazeče chtít doložit dosažené vzdělání. (Dokud jste nesložila maturitu, máte "oficiálně" jen základní vzdělání.)
Snad (?) by Vás někdo mohl zaměstnat jako servírku s minimální mzdou.
doplněno 08.05.18 15:08:
Oprava: Knihovna může požadovat i vyšší odborné nebo bakalářské vzdělání (nikoliv studium).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.