Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí rozvodu

Od: sultan54* odpovědí: 8 změna:

Žena se ode mne asi před půl rokem odstěhovala a podala návrh na rozvod.Co když odmítám rozvod.Co bude následovat.? Na konci dopisu ,který mi přišel poštou je věta:Žalovaný je povinen zaplatit žalobkyni náhradu nákladů řízení do 3 dnů od právní moci rozsudku. Což se mi nelíbíí. (ona tu žádost podala tak at si to zaplatí) CO VY NA TO..?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když odmítnete rozvod, bude soud zkoumat a dokazovat, zda je manželství trvale a hluboce rozvráceno a zda je možné obnovit manželské soužití. Pokud dospěje k závěru, že manželství je rozvráceno a nelze očekávat obnovu manželského soužití (což nejspíš dospěje, když už spolu nějakou dobu nežijete a na soudě jim leží žaloba o rozvod), tak vás soud rozvede, i když s tím nebudete souhlasit.

Náklady řízení jsou soudní poplatek (2 tisíce Kč) a náklady právního zastoupení, pokud je vaše žena zastoupena advokátem.

an*
hodnocení

3x

Já to chápu tak, že Sultánovi zatím přišla jen kopie návrhu na rozvod manželství. Podat žalobu s návrhem ať všechno zaplatí žalovaný, je celkem častá věc a hlavně zbožné přání toho, kdo žalobu podává. Ale o tom kdo zaplatí bude rozhodovat soud. Jestliže se prokáže, že manželství se rozpadlo vinou jednoho z nich, bude platit ten. Pakliže mají vinu oba, zaplatí celé náklady napůl.

hodnocení

2x

@sultan54 - Co když odmítám rozvod.Co bude následovat.?
Normální jednání před soudem. Taky byste měli mít dohodu o rozdělení SJM - je to jednodušší, než pak nechat majetek dělit soudně - a dohodu o péči o děti, máte-li dosud nezaopatřené.

Na konci dopisu ,který mi přišel poštou je věta:Žalovaný je povinen zaplatit žalobkyni náhradu nákladů
Co to je za "dopis"? Kopie žaloby o rozvod nebo něco jiného?

@jedubabicka: Skoro bych hádal, že dopis je od soudu a že už je po rozvodu:)

repkin*

Přesně tak, záleží od koho dopis přišel.

hodnocení

2x

A proč odmítáte? Rozvod dohodou je nejrychlejší a nejlevnější řešení. Stejně se mu nejspíš nevyhnete, tak proč to komplikovat? Komu to prospěje?

A i když celý rozvod zaplatíte vy, je to asi levnější než zůstávat v nefunkčním svazku.

pohanka*
hodnocení

1x

Já Vás zase chápu. pokud jste se ničím neprovinil a paní podala návrh k rozvodu a je to všechno z její viny, tak proč byste měl platit náklady rozvodu?

Sáhněte si do svědomí, proč se Vaše manželství rozpadlo. A tak i vystupujte před soudem. Manželství bylo podle Vás funkční, Vy jste se snažil po celou dobu svazku fungovat, rodinu zabezpečit, nevěrný jste nebyl, ženu jste nebil, na výchově dětí se podílel. Proto nesouhlasíte s rozvodem. Manželka ať věrohodně doloží, proč chce rozvod a uvede důvody.

Soud rozhodne, jak hluboce je manželství rozvráceno, a z čí viny. Povětšinou navrhovatel a původce toho všeho zla v manželství poplatí poplatky. Nebo soud uzná vinu každému a platí se napůl.

Záleží na vaší sebereflexi si přiznat, proč se tak stalo, proč paní podala žádost. Povětšinou ten, kdo podává, tak má důvod a nestane se to den ze dne, ale z dlouhodobého nesouladu.

hodnocení

0x

Vzhledem k nedostatku informací bych si netroufla spekulovat o "vině" či "nevině" jednoho z manželů.

Neznáme ani důvod podání žaloby, ani majetkové poměry účastníků - není tedy možno určit, zda paní žádá o náhradu nákladů oprávněně či ne. Ale proč by to nezkusila - nanejvýš jí je soud nepřizná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]