Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pojištěním - povinné ručení

Od: poro odpovědí: 7 změna:

Kvůli ceně pojistného měním pojišťovnu na povinné ručení pro auto. V březnu jsem s firmou RENOMIA BENEFIT a.s. sjednal smlouvu na toto pojištění u ČPP protože mi to pojištění po započtení různých slev nabídli nejlevnější. Vše jsem s ními vyjednával prostřednictvím e-mailu. Pani se kterou jsem ohledně toho jednal mi nakonec když jsme se na všem dohodli zaslala e-mailem návrh pojistné smlouvy která měla být uzavřená okamžikem zaplacení (zasláním na účet ČPP) pojistného za první pojistné období. Pojistné jsem na účet ČPP zaslal bankovním převodem 12.4.2018, ale když mi ČPP nepotvrdila uzavření smlouvy a nezaslala ani zelenou kartu kterou pro povinné ručení potřebuji tak jsem se koncem dubna tím začas zabývat. Napsal jsem paní z RENOMIA BENEFIT která to se mnou sjednávala, že mi ČPP nepotvrdila uzavření smlouvy. Ta mi odepsala, že to prověřuje a že zřejmě nastal nějaký problém s evidenci moji smlouvy. Napsal jsem ohledně toho i do ČPP kde mi odepsali, že kontrolou ověřili, že jim prozatím pojistná smlouva nebyla od zprostředkovatele doručena a že moji platbu obdrželi. Počátek pojištění mám mít od 15.5.2018 a doposud to není vyřešené až do konce a nemám tak jistotu, že je nebo bude vše v pořádku a do tohoto data se to vyřeší. Paní z RENOMIA BENEFIT se mi omlouvá, ale zároveň se vymlouvá na dovolenou zodpovědného kolegy a také i na její včerejší a já netrpělivě čekám kdy se to vyřeší nebo jak to nakonec dopadne. Z toho všeho vyplývá, že vina je asi na straně firmy RENOMIA BENEFIT v tom, že sjednali se mnou smlouvu, ale nepředali ji dále do ČPP.

Zajímá mne jestli máte někdo nějaké zkušenosti s firmou RENOMIA BENEFIT a pokud ano tak jaké. Také zvažuji, že pokud by to pro mne nakonec dopadlo nepříznivě podání ztížnosti asi na RENOMIA BENEFIT, ale nevím kde bycvh tu stížnost měl zaslat nebo kdo takové záležitosti řeší. Nevím jestli je to ČOI, ČNB, finanční arbitr nebo já nevím kdo ještě. Budu proto rád když mi k tomu někdo něco poradíte.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dohled nad pojišťovnami a zprostředkovateli pojištění má ČNB. Případnou stížnost tedy směrovat tam.

Doplním, že ČNB může udělit pokutu - ale to je všechno. Nikdo problém nevyřeší a při nepojištění (byť z vaší strany není původ problému) máte problém vy. Takže pokud 15tého nebude vše ok, pojistěte se jinde a tuto pojistku vypovězte.

poro
hodnocení

pckop: ČNB asi ano, ale nejsou tyto záležitosti i v kompetenci ČOI a finančního arbitra? Podle mne pojišťovny a zprostředkovatelé pojištěni obhodují s pojištěním a tak by to mohlo spadat i do kompetenci ČOI. Pojišťovnictví myslím patří mezi finanční záležitosti a tak by se tím možná mohl zabývat i finanční arbitr. Nerad bych ale podával případnou stížnost ohledně toho někde kde bych se pak dověděl, že tyto záležitosati nejsou v jejích kompetencích a nemůžou s tím nic dělat.

jmlc: Pokud do toho 15.5.2018 nebude vše v pořádku tak mi asi nezbude nic jiného než to povinné ručení uzavřít jinam a na firmu RENOMIA BENEFIT a ČPP se vykašlat. Problém je ale v tom kde narychlo sehnat to pojištění za nějakou příznivou cenu. Aby to nakonec nedopadlo tak, že pokud budu chtít s autem jezdit a mít při tom vše v pořádku tak budu muset vzít pojištění které nemusí být pro mne až tak výhodné a může být i dražší než to které ksem vypověděl. Abych ve snaze na tom ušetřit nakonec ještě neprodělal.

On-line během 10 ti minut přes web... Klik, epojisteni a další.
poro
hodnocení

jmlc: A to mi pošlou nějakého super rychlého kurýra který mi během těch 10 minut doručí zelenou kartu?:)

Nemám rád něcoi zařízovat narychlo kdy při tom nemám ani příliš čas nad tím přemýšlet a třeba porovnat více různých nabídek která pro mne bude lepší a výhodnější. Když jsem hledal to nové povinné ručení tak jsem prověřil více pojišťoven a zkoušel jsem to i přes ty různé webové srovnávače a většinou mi to tam vcházelo dráž než to co jsem měl. Jediná firma RENOMIA BENEFIT mi to nabídla za pro mne příznivou cenu a i za docela dobrých podmínek. Bohužel dopadlo to nakonec tak jak to popisuji v prvním příspěvku. Snad to ještě do toho 15.5.2018 nějak dokážou vyřešit.

olin*
hodnocení

1x
.. porovnání cen pojištění aut na srovnavači srovnavac.cz/... tady si můžeš sjednat pojištění online( telefon podpory je nahoře vpravo) a druhý den (pracovní) ti zašlou zelenou kartu. V případě nehody je brán čas podle kliknutí na tlačítko na webstránkách "sjednat pojištění"

poro
hodnocení

Tak to vypadá, že vše se snad vyřešilo. Protože s paní z RENOMIA BENEFIT se kterou jsem ohledně toho komunikoval komunikace trochu vázla, vymlouvala se na svojí dovolenou a někoho jiného a prosila mne o strpení, tak jsem se ohledně toho včera obrátil e-mailem i na obchodního ředitele RENOMIA BENEFIT. Vyjádřil jsem jim moji nespokojenost s celou situaci ohledně toho a pohrozil i ztížnosti u ČNB. Ještě včera večer mi odepsal a slíbil vše pozjišťovat. Dnes mi telefonoval a sdělil mi, že došlo k nějakému problému v komunikaci mezi jejích firmou a pojišťovnou (ČPP) a proto smlouva nebyla doručená pojišťovně. Jestli je to pravda nebo jen smyslená výmluva to nevím a nedokážu to posoudit. RENOMIA BENEFIT tvrdi, že ta údajná chyba byla na straně ČPP a ČPP se kterou jsem také ohledně toho komunikoval zase, že chyba je na straně RENOMIA BENEFIT. Obchodní ředitel mne dnes ujišťoval, že mu ČPP slíbila, že zelenou kartu mi zašlou ještě dnes a že zároveň mi RENOMIA BENEFIT také ještě dnes zašle dočasnou zelenou kartu, tak snad to nakonec pro mne dopadne dobře. Před chvíli mi ještě přišel e-mail od ČPP s informaci, že smlouva byla zkontrolována a je od 15.5.2018 platná a že zelená karta mi bude doručená do deseti dnů. Trochu nechápu proč smlouva má být platná až od 15.5.2018 když pojistnou částku jsem už dávno zaplatil a tím by ta smlouva měla být i uzavřená. Počátek pojištění sice začíná až od úterý toho 15.5.2018, ale smlouva na to by už snad platná mohla být když je ohledně toho vše sjednané, ale to je asi jedno. Celé mi to nadělalo trochu nervů a tak snad už s tím se nebudu muset ještě nějak dále nervovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]