Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, od včerejška mám problém s dýcháním, cítím jakoby tlak v krku, dýchá se mi těžce, jako bych měla nějak zúženou dýchací trubici. Je to velmi nepříjemné, dnes jsem byla na plicním a tam samozřejmě nic nezjistili, na. krční se teď bohužel nedostanu, tak se chci zeptat jestli někoho z vás nenapadá co by to mohlo být a jestli se to může zhoršit? Myslím že to není alergie, mám jen lehkou na roztoče.
Pokud mate problemy s dychanim, muze to byt astma, ale treba taky neco se srdcem,vubec bych to nepodcenoval,pred tydnem si mi stezoval kolega ze se mu spatne dycha a kratce po tom umrel.
U takové otázky by měly být základní údaje: věk, váha, výška a také kondice. Špatné dýchání bude mít mladý člověk, když je fit, jiný důvod, než senior s nadváhou.
liska5
Dobrá odpověď od babkazov. // Jinak alergie bylo to první, co mne napadlo v tomto pylovém období. Ta může vzniknout náhle. Ale stejně tak náhle se může projevit infekce. Jestli to bude trvat i přes to volno, nebo se to horšilo, šla bych na pohotovost, protože to není normální.
Co nějaký nový prací prostředek, tělový krém, parfém, prostředky osobní hygieny, nové léky, čínské plastové boty/oděv, nový nábytek, matrace, vymalování bytu, čistící prostředky, v sousedství zvýšená prašnost, nebarví nebo nesvařuje někdo v okolí? Napiš, může to být maličkost, ale přehlídnutá
Jestli se ti špatně dýchá ze stresu, strachu z maturity, pak se může jednat o panický, úzkostný záchvat. Dovede být tak strašný, že může být až fatální.
doplněno 08.05.18 11:54:
Kdyby to někdy bylo hodně zlé, je potřeba buď dýchat do a z papírového pytlíku nebo alespoň přes kapesník. Hyperventilace, překrvení a překysličení mozku také není nic moc dobrého.
Tak včera jsem byla na pohotovosti a nic nezjistili, prý dýchací cesty mám v pořádku, a taky to prý mohlo být ze stresu (maturita). Dnes už je to lepší.. Tak nevím, co to bylo.
rigel
Objednala bych se na alergologii. Mohou změřit spirometrii, odhalit ( nebo vyloučit ) případné astma.
Pokud to máš ze stresu poznáš, jestli to máš trvale, nebo jen někdy. Pocit špatného dýchání mám taky ve stresu, ale dýchám, jen mám pocit, že se nemůžu pořádně nedechnout.
rigel
Alergoložka mi před časem (stále jsem si nechtěla připustit astma a trvalou léčbu ) řekla, když jsem se pořád snažila omluvit občasnou dušnost slabou fyzičkou, malým tréninkem, stresem...atd , ať si položím otázku, zda i moji přátelé a vrstevníci se taky dusí, když mají stres? Jestli i mí přátelé a vrstevníci prochodí někdy v noci hodiny , protože se vleže/vsedě nemohou pořádně nadechnout?
Zkuste si položit podobnou otázku.
rv*
Chválém tu pohotovost. Třeba to byl ten stres. Já to míval když jsem jezdil na zkoušky do Prahy. Vstávat ráno ve 4, zimou dojít na vlak, pak jízda zakouřeným vlakem.
olin*
Na stresy hodně lidem pomáhá meduňkový čaj, nejlíp domácí výroby, ale z lékáren i obchodů není nejhorší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.