Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,může mi,prosím,někdo poradit pár tipů na lokality či objekty,který stojí za zhlédnutí během týdenního výletu autem po severomoravských horách?Díky moc.
Standa
Mě nadchly i Pustevny, je to nádhera, v zimě to vypadá, jak v pohádce Mrazík, pěkně je v Jeseníku, jak ve městě, tak v lázních...Krásná Kroměříž, ale to je na celý den, aby si to vše v klidu člověk prohlédl, a určitě lepší v létě, když kvetou zahrady. Pak typ na hospůdku, je to kousek od Zlína, jmenuje se Fryšták, je to v africkém stylu, a moc se nám tam líbilo, i chutnalo... Ono je krásně všude, hlavně, když se vydaří počasí...
Tak to počínajíci léto... Vezmu to podle doporučení pt® Ten skanzen v Rožnově je zajímavý a opravdu zabere den. Pak se nám tam nějak pletou ty Bečvy (ale ono tam nějak nic moc není)... Přes Prostřední Bečvy se lze dostat na Pustevny, kde se nachází zmíněná Tanečnica. Dobře se tam vaří a je lepší se nabaštit tam, než pak jíst ty hrůzy cestou k Radegastu. Pokud půjdete v červnu, je tam dost větrno a často mlhy. Platí se parkování, nevím nyní přesně kolik, ale je to ještě kousek do kopce. Cesta po hřebenu je úžasná, ale nesmí foukat vítr. Zámků je v okolí VM řada, neví, který by stál za mimořádné vyvýšení. Kroměříž je opravdu krásná, park a objekty uvniř velmi zajímavé, také na celý den. Štramberská trůba není v Jíčíně, ale ve Štramberku (je těsně vedle Kopřivnice a tamní muzeum Tatry je velmi pěkné). Toto město je velmi hezké, dá se říci, že je to město úzkých uliček a cest, které vedou vždy do kopce. V dolní části je možné navštívit i jeskyně - parkovat jinde, zdarma lze parkovat na náměstí pod Trůbou. Bystřička je po velké rekonstrukci a tak bych se na ní jel jen podívat. Dvě hodinky budou stačit. Pokuď jste cyklisti, pak nabízí Valašsko opravdu široké možnosti...
Macocha je nad Brnem, Teplice nad Bečvou jsou o nějakých sto kiláků na severovýchod...
doplněno 09.01.10 09:58:Stařenko,máte v tom trošku zmatek. Zřejmě máte na mysli Hranickou propast, která je asi kilák od Teplického nádraží... S Macochou opravdu nemá nic společného...
doplněno 09.01.10 16:55:No, z hlediska hloubky je to spíš taková větší Macocha, ale nikdo jí tím jménem neříká... :D ... až na výjimky.
strejc, to vím, že nejznámější Macocha je u Brna. Ale právě je i u Teplic n/Bečvou. Myslela jsem, že o ní víte. Byla jsem tam, je to už dávno, proto si nemohu upřenit v paměti tu vl.stanici /asi Lhotka/. Šlo se tam do kopce, u propasti je zábradlíčko a váže se k tomu místu nějaká místní pověst. Zkuste se poptat /je to asi málo známé/. PT /stařenka/
Jak píše Strejc, je to Hranická propast - nejhlubší propast ve střední Evropě, třebaže dosud nebyla její skutečná hloubka změřená. Viz cs.wikipedia.org/wiki/Hranická_propast. Najdete ji zde www.mapy.cz/#mm=T/...
kovis, přesně tuto propast jsem měla na mysli. Je to u Hranic na moravě. Přesněji mezi Hranicema na Moravě a Teplicemi n/Bečvou. Je to taková menší Macocha. Tak díky, PT /stařenka/
strejc, zapoměli jsme na lázně Teplice n/Bečvou, jsou tam i krápnikové jeskyně. A taky o jednu stanici vlakem blíž je malá propast Macocha. Zkuste to upřesnit. Já si nevzpomenu, PT /stařenka/
Krásná je Karlova studánka (lázně). Při jízdě nebo chůzi na Praděd dojděte na Ovčárnu, maj tam dobrý borůvkový knedlíky. Ve Vrbně p.P. Mají dobrou rybárnu(směr na Mnichov), V Ramzové v hospodě mají dřevěné židle s vyřezanými štamgasty, a pak slatiny. V Karlovicích byla taky rybárna a je tam muzeum Kosárna. V Jeseníkách je krásně.
Je mnoho pěkných míst. To co navrhuji se mi osobně líbí. Tak hodně zážitků. PT /stařenka/
1/ Rožnov p/R - muzeum v přírodě /skanzen/ - Výstup na horu Radhošť, zastavit se při výstupu v hotelu ,,Tanečnica,, a výš u sochy ,,Radegast,,
2/ Valašské Meziříčí - zámek a zámecký park, hvězdárna
3/ Kroměříž - zámek a zámecký park
4/ Nový Jičín - Štramberská Trůba
5/ Bystřička - přehrada
6/ Horní a dolní Bečva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.