Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah se sestřenicí

Od: kn odpovědí: 13 změna:
Můj táta a její máma jsou bratranec a sestřenice. Známe se téměř 5let a jsme si k sobě blízko, už kolikrát jsme řešili vztah mezi námi,protože si každý mysli že jsme spolu ale vždycky řekneme ne protože je tam ta "rodina" a s tím se ptám, jestli by jsme mohli být spolu a třeba i spolu žít bez nějakých postihu kvůli rodiny.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Můžete být spolu a můžete spolu žít, protože nejste příbuzní v přímé linii ani sourozenci.

Ale ta "rodina" vám do toho asi bude mluvit.

hodnocení

6x

Vy už nejste bratranec a sestřenice, na Moravě se pro tento příbuzenský vztah používá výraz vlastník, vlastnice. Sama znám dvojice vlastníků, které se vzaly, podle mě to není nic proti ničemu.

led
hodnocení

4x

Ještě se poinformujte,jestli by jste jako příbuzní měli spolu zdravé děti. Jinak třeba vás rodina i podpoří a nebo vám do toho nebude "kecat".Taky může být.

kn
hodnocení

Mohu se zeptat, kde bych to mohl zjistit na 100%?

Všude tam, kde provádějí genetické testy/poradenství - najděte si pracoviště někde poblíž. Ale bývá to placené.

amfr

Firma se jmenuje Genomac. Genom: genomac.cz/... a rekreacnigenetika.cz/... Založil to slovenský fízl, a tak mu a jeho potomku to šťárání se v "českém soukromí"sedne.. *bum*

Nespoléhal bych se na nějakou podivnou firmu, zeptal bych se spíš lékaře, jestli by to nemohli udělat v nemocnici, s trochou štěstí by to mohlo být i placené.

hodnocení

2x

Jsem si vzpomněla, že moje ségra taky byla trochu zamilovaná do vzdáleného bratrance, protože to byl fešák. Ale nic z toho nebylo. Navíc jsme ho viděly jen 3x asi.

an*

Láska mezi bratrancem a sestřenicí je u dětí hodně častá. Většinou z toho ale vyrostou. ;)

hodnocení

2x

Rozhodně si udělejte předem genetické testy na některé dědičné nemoci jako je cystická fibroza (autozomálně recesivní dědičnost). Tam byste mohli mít velkou šanci, že jste oba přenašeči bez příznaků.

Fakt si udělejte ty testy. Máme příbuzné, jejichž matky byly sestřenice a kromě zdravé dcery mají postiženého syna. Dnes už je té zdravé dceři 40 let a nemůže mít děti. V širší rodině se povídá, že tam byly nějaké problémy již v dřívějších generacích a toto je výsledek.

figurek*
hodnocení

1x

máte společné pradědečky a prababičky, takže zase tak moc příbuzní nejste. Jen vezměte v potas, jak lásky občas dopadají. Ať chcete nebo nechcete, rodinu zatáhnete do každého vašeho problému. Třeba zrovna v případě ne zrovna přátelského rozchodu čekejte problémy ze všech stran a to nejen mezi vámi dvěma, ale i mezi jinými členy širší rodiny. Vím o čem mluvím. Moje babička a její švagrová se bytostně nesnášely. Můj otec ke své tetičce a strýčkovi nikdy nešel na návštěvu, ani strýček a tetička nikdy nepřišli navštívit svého synovce a já proto druhou půlku našeho rodu vlastně ani neznám a to od nás bydleli sotva půl kilometru.

No ale někdy váš společný původ může být i výhoda. Například vás nechají bydlet v domku po pratetičce, když majetek přece zůstává v rodině.

přeji vám mnoho zdaru, ale jak jsem napsal, od rodiny se držte opodál. Nejlépe tak přes dva kraje. :)

Sice mají společné jen praděděčky a prababičky, pokud by ale jeden z nich měl mutaci s recesivně dědičnou chorobou, šance, že ji budou mít oba, je v řádu jednotek procent a to už je dost na to, aby si ty testy udělaly. Těch nemocí je dost a jsou hodně nepříjemné (cystická fibroza, ichtyoza typu harlekýn, různé další ichtyozy (nemoci kůže), thalasémie, srpkovitá anemie, spinální svalová atrofie, Wilsonova choroba a nejmíň tisíc dalších.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]