Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atb plus česnek

Od: jani* odpovědí: 12 změna:
Dobry den, beru na zánět průdušek atb a moc nezabírají. Můžu si dát např. pečený česnek souběžně? Děkuju, Jana

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, klidně můžete, ale jestli to není česnek čerstvý, český a syrový, tak si od toho mnoho neslibujte - ten starý a z dovozu (čínský) už jako přírodní ATB nepůsobí. Zdravím!

lidus*
hodnocení

4x

Dobrý den, klidně si česnek dejte ale lepší je v syrovém stavu.

hodnocení

3x

Pokud si tím nevyvoláte žlučníkový záchvat ..

hodnocení

3x

Nakrájejte si raději dvě cibule, přidejte med,pustí to štávu a tu několikrát denně po lžicce jezte.

cicky
hodnocení

2x

Klidně si můžete dát na co máte chuť, ale na vleklé problémy s průduškami je nejlepší a letitou praxí ověřený prostředek lidového léčitelství- psí sádlo!

hodnocení

2x

Nedavno jsem četla, že obzvláště pečený česnek je o mnoho účinějěší, nežli syrový, avšak nevím proč, jen tlumočím.

jjj

Děkuji za odpovědi. Já totiž přechodila potíže, léčila se česněkovou pomazánkou, heřmánkem, po 10 dnech marných snah jsem měla CRP 46 (má být 5), na což mi v pondělí dali ATB. Přes půlku jsem vybrala, ale stále pocit, že mi není do zpěvu (trochu zchvácená, ale hlavně vykašlávám pořád zeleně). Tak jsem právě narazila na ten pečený česnek... Děkuju za radu se psím sádlem (kdysi jsem mívala pro děti tymiánovou mast od Justa, ale asi jsem mazala špatně, že dítě přešly bolesti krku a povrchní kašel, ale naopak se to chytlo níž :( ) .

Pěknou neděli, Jana

CRP 46...nevím, která bije :-D já ty zkratky prostě miluju *smich* . Omlouvám se, nedelám si z toho legraci, opravdu v nemocech a jejich zkratkách se nevyznám.

lidus*

jjj, psí sádlo je zde myšleno opravdu ze psa ne to co pod tímto názvem koupíte v lékárně.

hodnocení

2x

Ještě mne napadlo: rozkrojíte oloupanou cibuli a v hrnečku zalejete vroucí vodou. Až to trochu vychladne, popíjíte. Nebo zkuste "cibulové ponožky". Přeji brzké uzdravení.

malyparanoik*
hodnocení

2x

Podle mě se pečením účinnost česneku nezvýší, ale zkusit to určitě můžete. Myslím že česnek by se měl jíst syrový a co nejčerstvější.

Kdybyste chtěla vědět víc o funkci česneku jako léčiva / antibiotika, ZDE je o tom zajímavý rozhovor a dá se to pustit i audio.

jjj
hodnocení

Děkuju všem za rady! Normálním česnekem jsem léčila to přecházení, teď jsem jen nevěděla, zda lze brát přírodní atb současně s farmacií.
Tím CRP jsem nechtěla zatěžovat,asi jen na ilustraci,že už se to bez atb nedalo (z kapky krve test, zda máte v těle zánět,dle dr.norma 5).
Přeji všem krásné jaro, vážím si odpovědí a několikrát za rok se bez Vás neobejdu ... Kdysi jsem tu taky radívala, dotáhla jsem to až na tričko Poraďte,ale po mateřské už to nešlo. Děkuji!j.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]