Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, klidně můžete, ale jestli to není česnek čerstvý, český a syrový, tak si od toho mnoho neslibujte - ten starý a z dovozu (čínský) už jako přírodní ATB nepůsobí. Zdravím!
Nedavno jsem četla, že obzvláště pečený česnek je o mnoho účinějěší, nežli syrový, avšak nevím proč, jen tlumočím.
Děkuji za odpovědi. Já totiž přechodila potíže, léčila se česněkovou pomazánkou, heřmánkem, po 10 dnech marných snah jsem měla CRP 46 (má být 5), na což mi v pondělí dali ATB. Přes půlku jsem vybrala, ale stále pocit, že mi není do zpěvu (trochu zchvácená, ale hlavně vykašlávám pořád zeleně). Tak jsem právě narazila na ten pečený česnek... Děkuju za radu se psím sádlem (kdysi jsem mívala pro děti tymiánovou mast od Justa, ale asi jsem mazala špatně, že dítě přešly bolesti krku a povrchní kašel, ale naopak se to chytlo níž ) .
Pěknou neděli, Jana
CRP 46...nevím, která bije já ty zkratky prostě miluju
. Omlouvám se, nedelám si z toho legraci, opravdu v nemocech a jejich zkratkách se nevyznám.
Ještě mne napadlo: rozkrojíte oloupanou cibuli a v hrnečku zalejete vroucí vodou. Až to trochu vychladne, popíjíte. Nebo zkuste "cibulové ponožky". Přeji brzké uzdravení.
Podle mě se pečením účinnost česneku nezvýší, ale zkusit to určitě můžete. Myslím že česnek by se měl jíst syrový a co nejčerstvější.
Kdybyste chtěla vědět víc o funkci česneku jako léčiva / antibiotika, ZDE je o tom zajímavý rozhovor a dá se to pustit i audio.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.