Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika a slunce a opalování

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:

Antibiotika a slunce - proč se nedoporučuje pobyt na slunci? Teplotu nemám, co mi hrozí?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

Dobrý den, při užívání antibiotik a současném při pobytu na slunci hrozí kožní reakce - nějaká ta kopřivka nebo tak.

hodnocení

Díky, to mi snad nehrozí, mě šlo spíš o to, zda nedostanu tu teplotu, když ji dodnes nemám. A šla bych tam jen tak na 10 min.

hodnocení

2x

Pigmentové změny, radši buďte ve stínu než to podporovat sluncem.

doplněno 04.05.18 16:01:

Ajo, hrozí i bez nich, ale antibiotika je podporují.

hodnocení

Proč, když se nebeerou antibiotika, tak nehrozí?

pb®
hodnocení

2x

Některé léky (i antibiotika) způsobují fotosenzitivitu kůže, tedy při jejich používání může kůže na slunci nadměrně reagovat. Na 10min můžete, ale zbytečně se neodhalujte, neopalujte, já bych se namazala, vzala si klobouk a delší rukáv. Můj táta si takhle jednou namazal nějakou mastí nohy, nepřečetl si příbalový leták a pak šel na ryby, nebo se opaloval a výsledkem bylo, že za pár dní ho sestra vezla do nemocnice na pohotovost, protože měl celé nohy oteklé a bolestivé, skoro nechodil a nevědělo se, jestli nemá zánět žil nebo co s těmi nohami vlastně má.

hodnocení

0x

Hezký den,

je zde větší riziko alergické reakce. Já ji měla na antibiotika také a to jsem se ani neopalovala na slunci. A skončila jsem na pohotovosti,kopřivka po celém těle a otekl mi obličej a krk. Museli mi dát kalciové injekce a prášky proti alergii. Raději to nepokoušejte i když je Vám dobře.

hodnocení

0x

Antibiotika sice pomáhají, ale na druhou strany je to zátěž pro organizmus, hlavně pro játra. Antibiotika užívá člověk, který má zdravotní problém, zánět v těle a pod. Protože slunce určitým způsobem též organizmus zatěžuje, přehřívá, tak si myslím, že na slunce patří člověk zdravý a ten, kdo je v rekonvalescenci at užívá sluníčka opatrně a s rozumem. Tím netvrdím, že sluneční paprsky nepotřebujeme, naopak, ale pozor na intenlzivní opalování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]