Dobrý den, poradí mi někdo?...kvůli úrazu už 1měsíc nemohu vykonávát svoji práci. Jsem OSVČ... Minimálně 4měsíce budu ještě mimo, je nějaká šance, jak získat podporu? Chci přerušit živnost, abych zbytečně neplatila a taky z čeho, když není a nebude žádný příjem...Zdravotní pojištění jsem si nepřiplácela, takže marodit nemohu...
Zdravotní pojištění se nepřiplácí, na ošetření a léčbu máte nárok i bez připlácení.
Problém bude v tom, že jste si nehradila dobrovolné nemocenské pojištění, protože podle zákona není v hmotné nouzi osoba, která nemá nárok na nemocenské proto, že si nemocenské pojištění nehradila.
Zkuste si zajít na kontaktní místo úřadu práce (tam, kde se žádá o dávky státní sociální podpory a pomoci v hmotné nouzi), ale obávám se, že neuspějete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.