Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapky na snížení nitroočního tlaku

Od: koalice® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
musím si kapat 2x denně kapky na snížení nitroočního tlaku. Máte s tím někdo zkušenost, kolik ml kapek máte na kolik dní? Dřív jsem kapala 1x denně a spotřeba byla tak 1 lahvička na měsíc. Teď mi vychází 1 lahvička na maximálně 3 týdny. Máte to taky tak?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x
Mám Combigan (5ml) 2x denně a Lumigan (3ml) 1x denně. Dělají se ty kapky i jako obě v jednom (tuším Xalacom?) ale ty mi nevyhovovaly. Combigan mi vydrží lahvička na měsíc, Lumigan tak 1,5 měsíce. Kapu si s pomocí zrcátka, takže už nevyplácám zbytečně kapky okolo jako tomu bylo dříve.

hodnocení

1x

Rozhodně doporučuju dodržovat dávkování lékařky, zelený zákal je sviňa.

hodnocení

0x

Ne. Kapala jsem leta, oční lékařka mi předepisovala vždy to trojbalení na čtvrt roku-lahvičku na měsíc, vždy mi zbylo. Po lońské operaci šedého zákalu jsem se po 16 letech kapek zbavila, tlak se ustálil na 15 a zřejmě to tak již zůstane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]