Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poraďte. Je mi 23, jsem chytrá, pracovitá. Mám systematické myšlení, dělám věci pořádně, jsem až puntičkářská. Ovládám MS Office, snažím se "vidět za roh", jsem inteligentní, rychle se učím. Jen s jazykama mám problém, byla jsem pracovně v zahraničí, kde jsem se domluvila v pohodě. Nebylo to gramaticky správně, ale domluvila jsem se...ale po pár letech nemluvení jsem to zapoměla a nejsem schopná se to naučit. Ve svém zaměstnání jazyk nepotřebuju a nedonutím se ho jít se učit. Jinak bych řekla, takový ideální zaměstnanec. Mám hezké vystupovaní, jsem komunikativní a přátelská. Jen snad ten jazyk, dobře...vychválila jsem se
V zaměstnání jsem podala z určitých důvodů výpověď a nyní si hledám práci. Mám finanční závazky a přiznám se, hodně mě to stresuje. Finanční nejistota...Ale...Je mi 23, jsem ve znamení ryb. Nechci jít dělat telefonní operátorku, nechci se zahrabat v kanceláři. Chci si život užít, ale zároveň být finančně zajištěná. Jen nevím co chci, co chci dělat? A tak se ptám...práce u policie? Poloviční úvazek? Kde? Přividělávat si uklízením, brigádkama? Chci mít zajímavý, aktivní život...Poraďte, co si myslíte? Jak se uživit a žít? V dnešní době? Ale kdo chce, práci si vždy najde...a já chci...! Jen nevím co?
Možná mám pro vás řešení, hledám schopné ambiciozní lidi do týmu, může vám to změnit život, ale nebudu se zde rozepisovat o podrobnostech, je třeba osobní jednání. Myslím to naprosto vážně, seriozně a nepřipouštím žádné pochybnosti. Nechte na sebe kontakt ve vnitřní poště, jestli opravdu něco hledáte..
Dobrý den, stejný problém jako "rencule" řešíme doma se synem. Obchodní zástupce - to ne, k policii taky ne.To co ho zajímá a má o to velký zájem , tak je všude plno. Zanecháme na sebe kontakt ve vnitřní poště, je to možné?
Děkuju, jenže tohle by mě vůbec nebavilo. Nejsem tý povahy někomu, něco nutit. V mé min. práci jsem to musela dělat po telefonu, prodávat smlouvy a trpěla jsem tam. Neskutečná buzerace...kolik čeho se prodalo...To už nechci. Leda by bylo nějaký hezký zaměření, ale to si neumim představit...
Ahoj,
ani nevíš jak ti rozumím..., jsem na tom podobně. Já jsem o pár let starší než ty a taky mi chvíli trvalo, než jsem přišla na to, co bych tak asi zhruba chtěla dělat. Vyzkoušela jsem si pár pozic než jsem si to ujasnila. Ale ono zjistíš, že i když si to ujasníš, můžeš mít super kvalifikaci, umět jazyky, na PC, mít praxi, být flexibilní, že to je taky o tom být ve správnou chvíli na správném místě. Je to taky štěstí, o lidech, na které narazíš. Můžeš najít super místo v super firmě a nakonec zjistit, že tvoje šéfka je kráva, která po tobě půjde a nenechá tě dýchat... Je to těžký v tomhle směru něco poradit, spousta lidí je na tom podobně. Je dobrý si to v hlavě sesumírovat, aspoň směr, kterým se ubírat a podle toho se snažit hledat, vzdělávat a tak.
Co se týče obchodního zástupce - taky jsem vyzkoušela a je to opravdu zajímavá a flexibilní práce. Ale pokud bys to chtěla dělat, dávej si pozor na firmu, pro kterou budeš pracovat - zjisti si její pověst a maximum informací. A produkt musí být prodejný. V dnešní době je hodně těžký prodávat, firmy šetří, chce to kvalitní produkt, po kterém je poptávka.
Jinak co se týče mě, tak já bych ze všeho nejraději dělala sama na sebe, ale jelikož mě nenapadá v čem podnikat, tak je to taky věčný dilema...
Ještě můžu dodat, že já jsem tohle rozmýšlení, kdy jsem si potřebovala ujasnit, co v životě chci řešila změnou prostředí. Jela jsem do ciziny a pomohlo to hodně, člověk si vyčistí hlavu, srovná priority a kdo ví, třeba najdeš něco zajímavého tam. Pokud teda nepojedeš jako já do Španělska, kde je 20% nezaměstnanost... (což v době, kdy jsem tam jela nikdo netušil, že něco takového přijde.) Co se týče jazyků, to chce mluvit, číst, koukat na filmy v originále...
Přeju hodně štěstí při hledání. Je to boj, ale nevzdávej to!
Právě...měla jsem práci, která mě bavila, pak se nám vyměnila šéfka a je to...jsem tady a nevím co dál. Nejvíc omezující jsou finance...mít peněz, tak odjedu do zahraničí pracovat a tam si hodně uvědomíš... jenže s hypotékou si najednou nemůžeš dělat co chceš, proč? No chtělo by to návod na šťatsný život...musíš přemýšlet i nad právníma věcma jako...v budoucnu mateřská, důchod, v životopisu to vypadá blbě, měnit pořád práci...apod...
Co by se mi líbilo? Mít vlastní kavárnu, květinářství nebo kosmetiský salón...dělat masérku, kadeřnici. prodávat v nějakém obchůdku s takovejma těma roztomilýma věcičkama...ale ono mě to taky musí uživit! Musela bych si dodělat kurzy a na to nemám finance...a tak co? Najít si práci, jedno jakou...na směny a dodělat si nějaký kurz, ušetřit a vyjet do zahraničí? Mít X brigádek? Napadlo mě jít uklízet...tam si ty penízky taky vyděláš...jenže...na jak dlouho? Chci u tý práce žít, chci žít v tý práci...
Jsme na tom podobně, vlastní kavárnička nebo něco tavého by se mi taky líbilo. Bohužel člověk musí uvažovat realisticky - jak říkáš, aby tě to uživilo. (a to nepočítám ten start - mít kapitál, vybrat pro ten obchod vhodné místo a milion další věcí kolem)
Já jela do Španělska jako au pair, s tím, že si tam časem něco najdu, nenže bum, přišla krize a práci neměli ani Španělé, takže natož sehnat jí jako cizinec... Ono můžeš jet i s hypotékou, já to vyřešila tak, že jsem byt pronajala... Ale dneska je to o hubu, podnájmy už nejdou jako loni... Teď je krize všude, nezbývá než doufat, že to nejhorší už opadlo a zase se to zvedne.
Je mi líto, poradit ti moc nemůžu, plácáme se v tom víceméně všichni. Ale držím palce, aby to nějak vyřešila a byla spokojená!
Já jako barmanka a servírka začínala...na střední a pak v Řecku v kavárně...a pak jsem chtěla jít dál, naučit se něco nového...a tak mám za sebou práci operátorky, v pojišťovně, v obchodě...Nevadilo by mi to...snad jen, že oficiálně máš jako servírka minimální plat a s plánem jít za pár let na mateřskou nic moc...a taky...příjde mi to jako sestup dolů, nejsem kariéristka, ale říkám si, že mám "na víc", ale tím nechci tuhle práci vůbec nějak shazovat, jestli víš jak to myslim...Kamarádka prodává v jednom obchodnim domě...bere větší peníze než já a je daleko spokojenější...v čem ta spokojenost je? V náročnosti?
Ahoj, vím o čem mluvíš. Možná ti pomůže podívat se na gwo.cz - průvodce světem povolání. Je tam jednak abecední seznam povolání, ale hlavně výběr povolání podle různých kritérií (podle oblečení při práci, podle pracovního prostředí, atak). Jinak doporučuji přečíst si nějaké knihy o financích a v budoucnu investovat do aktiv, které by ti přinášely peníze na živobytí a práci mít skutečně jenom jako koníčka a výplatu brát jako kapesné. Protože v dnešní době je způsob vydělávání peněz prací hodně zoufalý.
Moc děkuju za radu, na stránky jsem koukala Jinak už jsem si našla práci, kde mě to snad opravdu bude bavit a ještě se tam dají vydělat penízky. Protože ať je to jak chce, pro peníze to všichni děláme...jinak bych tam ráno nevstávala
Můžu říct, že jsem spokojená, zatim se to tváří jako společnost, kde se k vám chovají fér, dají vám prostor, kariérní růst a ještě vás za práci ocení...uvidíme do budoucna, ale jsem spokojená. Přála bych t každému, nemá smysl se do práce nutit a chodit tam s odporem. Život je jen jeden...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.