Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hemeroid - alternativ. lecba?

Od: marek87* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mate prosim nekdo zkusenost s alternativni lecbou vylezajiciho hemeroidu z konecniku?
Vyleza zhruba druhy mesic a mezi tim tak 3 x praskl a tekla krev.
Jinak jde prstem zatlacit a casto je mokry a dela flicky na spodnim pradle.
Pod kudlu se mi zrovna 2x nechce. Celkove se za to stydim.
Mate nekdo zkusenost s alternativou, jak se ho zbavit?
Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nina89*
hodnocení

2x

Mne hodne pomohla kombinace Hesperutinu (ucinna latka rutin) na zvyseni pruznosti cev, sprcha po kazde navsteve toalety a mazani dubovou kurou. Moc jsem tomu neverila a myslela jsem si, ze budu muset na odstraneni, ale takto jsem se hemeroidu behem par dni nadobro zbavila.

hodnocení

1x

Hemoroidy jsou cévním problémem. Jsou to vlastně křečové žíly, varixy v konečníku. A tak je potřeba k nim přistupovat.

pohanka*
hodnocení

0x

Ano, také bych se nenechala řezat a divím se, že dnešní zdravotnictví stále tuto barbarskou metodu používá.

Jsou i jiné metody. Záleží, která bude pro Vás vhodnější.

Já jsem absolvovovala odstranění bouličky přístrojem značky Hemoron. Je to placená služba, ale musím říci, že jsem si na naplánovaný zákrok odskočila z práce a hned jsem se do ní vrátila /pracovala jsem tenkrát jako poštovní doručovatelka/. Zcela bez bolestí.

Zákrok se ještě za pár týdnů zopakoval, jestli to bylo na stejném místě nevím, nebo to bylo jiné místo, nenapadlo mě se zeptat.

Na internetu si najdete proktologii, která tento způsob používá blízko Vašeho bydliště.

Jeden zákrok jsem platila asi 2 300 Kč, ale vyplatilo se, bude to okolo 8 let a nic mě již vůbec netrápí.

Ještě je metoda podvázání - uškrcení gumičkami. Tu by už mohla nemocnice dělat a proplatit.

Na toto téma se na ,,Poraďte,, již mnohokrát pokládaly dotazy a diskutovalo, najděte si to tady v modrém okénku vpravo nahoře.

-------------------

Na internetu Vám vyjede MUDr. Dvořák na Senovážném náměstí 22, Praha 1, kapacita, u kterého jsem byla. Bohužel ale již neordinuje a svoji praxi ukončil.

doplněno 01.05.18 08:35:

Pokud se jednou hemeroid utvoří, tak se jej nezbavíte. Vyšší hmotnost, větší fyzická zátěž, zvedání těžších předmětů, silnější zatlačení na WC, zácpa a problém máte opět zpět. Bouličky jsou vlastně vyduté, vypouklé žíly. Na nohách tomu říkáme křečové žíly. A jak se jednou stanou, tak samy nezmizí. To samé v konečníku. Jak mi lékař vysvětlil, jsou tři jako na hodinách na 20 minutách, 40 a celou.

Řešte to, není nutné se stydět, je to lékařský obor jako každý jiný. Léky a mastičkami jenom oddalujete to, co stejně jednou nastane.

hodnocení

0x

Velmi účinný je Detralex. Možná ho koupíte i bez receptu, ale je dost drahý (i na recept). Levnější varianta je potravinový doplněk Mobivenal. Užívání dle pokynů, na začátek beru max. dávku, když se hemoroidy zklidní, tak jen udržovací.

Přímo na postižené místo pak doporučím mast Procto-glyvenol.

Raději razantně zasáhněte práškem a mastí, než se dostat na kudlu. Podle mých zkušeností nemusí být operace 100% účinná (mně tam nechali poměrně velký hem.) a pak bývá někdy problém se svěračem.

hahanaj*

detralex není volně prodejný- pomůže vám i kalciová mast /calcium panthotericum/ běžně ji kupuji v lékarně

lidus*
hodnocení

0x

Dobexil mast a čípky, výborná zkušenst vlastní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]