Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zajímalo by mě, zda podle vás záleží u rozchodu na věku. Jestli se více rozcházejí páry například ve věku 15-18, 18-23 atd, protože mi připadá, že čím mladší tím spíše to neydrží.
Ahoj. To záleží hlavně na tom jak si dva lidé rozumí a jestli jsou schopni spolu vybudovat tak pevný vztah, aby jim vydržel. Jiné priority mají lidé v 15ti letech, jiné ve 20ti a jiné třeba ve třiceti letech. Najít svůj vhodný protějšek může člověk v jakémkoli věku. Záleží na tom jak je vyzrálý a co od vztahu očekává. Takže já bych to zase takto neškatulkovala. Rozchází se lidé i po mnohaletém vztahu a manželství.
Můj názor je, že spíše záleží na povaze a kvalitě jednotlivých osob, než na věku. Když se jedná o mládě, je v pořádku projít několika vztahy, sbírat životní zkušenosti, zjištovat, jaké je být ve vztahu, co mu vyhovuje, aby vztah fungoval, nebo nefungoval. Mladý člověk hledá sebe a svoje místo, svoje cíle a svoje touhy. Je tedy ideální za mlada se "vybláznit", pak se uklidit a založit rodinu. Ale tento vzorec není universální, každý to máme jinak, každý jsme individualita.
Dobrý den, asi je to logické, že v mládí jsou ideály či sny, lidé si vybírají, mají dojem, že někde čeká někdo lepší, rozcházejí se kvůli malichernostem a netoleranci či lepšímu sexu - a když jsou starší, tak zjistí, že je to pořád stejné (hlavně ten sex), problémy ve vztahu zvládají lépe a jsou i línější hledat si někoho jiného (hlavně se vyhnout samotě). Zdravím!
no mladým to nevydrží neb nemají trpělivost snášet kraviny toho druhého..a nebo chtějí být oba dominantní, to také nefunguje..
No kdyby vydržely všechny vztahy patnáctiletých, to by to vypadalo. Lidi nejdřív musí vyzkoušet život v páru a najít takový protějšek, který by jim vyhovoval. Takže ano, čím je člověk mladší, tím je pravděpodobnější rozchod. Např. ženy po čtyřicítce a výš se drží chlapa jako...no nebudu vulgární. Nebo naopak ho vyštvou a pak z hrůzou zjistí, že na trhu nic není. Dobří chlapi jsou vždy rychlostí blesku zadaní. Ale to už je jiné téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.