Nejste přihlášen/a.
tak práva a povinnosti musí být v jednotě, kdo se dovolává jen toho, aby za něj stát platil pojištění, ten má na to nárok po splnění zákonnýhc podmínek, pokud si stát stanovil podmínky a termíny, jsou závazné pro všechny...Odvolání pomůže jedině v případě že správní orgán může zvažovat, zda je důvod omluvy dostatečný a zda to není v rozporu se zákonem...pokud by jste ležel v nemocnici , nebo z vážných důvodů pobýval v zahraničí atd, s úpýsdovansý úkon by jste změškal, šlo by to prominout...ale argument "byl jsem na chatě" asi nezabere...to je ryze subjektivní záležitost, kterou šlo ovlivnit...kdybych já nemusel makat, také bych byl pořád na chatě...a daně platím, i pojištění, a daně jdou do rozpočtu a z rozpočtu se platí pojištění za ty, co plní zákonné podmínky...
Me by to nevadilo ze me vyradili kdyz mam praci jenomze to je na zkraceny uvazek na 4 mesice bohuzel takze bych si pak musel platit zdravotni pojisteni...od pracovniho uradu neberu a nebral jsem ani korunu
Odvolat se jistě můžete a udělejte to, za pokus to stojí. Pokud jste řekl, že jste pobýval na chatě, tak i tam jste mohl onemocnět, nebo mít silný průjem, nebo prodělat chřipku. Nikoho v okolí neznáte, kdo by Vám pomohl, nebo došel pro léky a pokud jste neměl s sebou nabíječku a mobil byl vybitý, tak jste nemohl ani zavolat. Nevím, co se Vám na chatě přihodilo, mně napadly jen ty věci, co jsem napsala. - pt.
Tohle se mi kdysi taky stalo. Úplně jsem na návštěvu zapoměl a vyřadili mě. Naštěstí jsem chvilku na to našel práci. Pač, pokud nemáš práci a nejsi nahlášen na úp, nikdo ti nezaplatí zdravotní pojištění. Tudíž si ho budeš muset zaplatit sám.
Ještě mě napadlo zajít se zeptat na sociálku. Třeba se můžeš přihlásit tam, ale nevím. To jen hádám..
Myslel jsem si to,jen jsem se chtel ujistit,mockrat dekuju.Tak snad do tech 4 mesicu najdu stalejsi praci no,po vecerech budu posilat e maili a snad se nekdo ozve,to vite ja bydlim v Chomutove a tady je to s praci totalne nahovno...jak jste mladej bez praxe,jste vprdeli...jak je vam vic nez 50 jste vprdeli.Mam tu smulu ze nemam ani zadny znamosti ktery by mi praci opatrili...mno ale uz mam plan,na jare zacnu s horolezectvim a po par mesicich kdy uz to budu umet si skusim najit flek spojeny s horolezectvim...tam bych si snad uz mohl najit dobrou,zabavnou,dobre placenou a hlavne STALOU praci.Mno to sem trochu obocil dekuju moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.