Nejste přihlášen/a.
Viděl bych to trochu jinak. Jsi dospělý svobodný člověk s vlastní vůlí. Tak tu vůli použij a nenech se ovládat (byť) kamarádem! V hospodě si dej to, co ty uznáš za vhodné, kamarád ať si ty 4 piva vypije sám a nevysvětluj mu svoji životosprávu a další věci, ale jasně mu řekni, že máš vlastní vůli a vlastní přání a on tě ovládat nebude. Buď to pochopí nebo možná přijdeš o kamaráda. V tom případě není čeho litovat.
Přiznám se, že nechápu proč se kamarádíte a chodíte na pivo s někým kdo Vás ponižuje před personálem? Máte vlastní rozum, jste svéprávný, tak si o sobě rozhodujte sám. To, že někdo vypije 15 piv neznamená, že tam s ním musíte sedět celou dobu a poslouchat narážky, když si dáte něco jiného. Kdyby to byl kamarád, tak Vás respektuje a nerýpá do Vás. Dvě piva pro Vás nejsou problém a pak si dejte klidně nealko, pokud máte takové obavy o své tělo.
Úvaha působí dojmem duševního slabocha, nezávisle na tom, kolik má na těle svalů. Takže bych, za prvé, doporučil "být chlap" i vnitřně. To občas znamená umět se ozvat a něco třeba odmítnout, usměrnit, apod.
Za druhé, pivo, upíjené v taktu asi jedno za půlhodiny, a celkově asi 3 půllitry, ne více, Vám ani jako kulturistovi neuškodí, to už by jste mohl vědět.
Osobně se hospodám začínám spíše vyhýbat, protože už nejsem ochoten platit 28 až 34 Kč za čtyři a půl deci ( standardní české podmíráky ) piva, jehož poctivý půllitr stojí v lahvi kolem 16 Kč.
Dokážu si spíš představit akci s kamarádem někde u potoka, kde ponoříme šest flašek, uděláme oheň, a bez diskotékového rámusu si uděláme buřty, opečem ražniči a nakonec brambory v popelu. Člověka se kterým o takové setkání nestojím, bych ani nenazval kamarádem.
Zdravím, trošku to nechápu. Pokud děláš kulturistiku na takové úrovni, že si nemůžeš dát ani dvě pivečka a pečlivě si hlídáš životosprávu, tak musíš být velice silný člověk - myšleno psychicky.. V tom případě s tebou tvůj kamarád nemůže takto manipulovat. Jsem chlap, vím co chci, tak si stojím za svým a když se ti to nelíbí , tak si najdi jiné kamarády.
Já osobně mám,,stop klapku" . Když řeknu v hospodě ne tak to znamená ne a všichni to respektují.
Čau, kriste, co řešíš? Klidně si 1, 2, nebo i 10 pivek dej. Jednou za čas to tělu vůbec neuškodí a ztratíš maximálně 1 den v posilovně. O svaly za 1 den nepříjdeš, ani to nepoznáš proboha. Tělu to ba dokonce i prospěje trochu ho pročistit alkoholem. Pokud jedeš kulturistiku na takové úrovni, že si nemůžeš dopřát nic, co chceš, tak bys to měl vědět, že jednou za čas tělu neuškodí vůbec nic :D . Neříkám jít na pivo nebo tak každý víkend, to samozřejmě už na výsledky v posilovně vliv mít bude, ale jednou za měsíc, proč ne? A pokud nechceš pít pivo, pak nechoďte do hospody, ale bežte někam na jídlo nebo do kavárny a do hospody ať si jde na pivo sám nebo s jiným kamarádem. Do hospody se chodí na pivo, ne na sodovku.
To jsi chudinka která si nechá nařizovat od kamaráda co a kolik má pít? On ať si do sebe láme piva jak chce, ty si dej co chceš ty. Jedno dvě pivka, klidně řezat nealkem. Prostě tak aby jsi byl v pohodě. Pokud přede mně postaví pivo a já ho nechci, tak tam zůstane. To samý panáková smršť. A pokud to začne vnucovat, posmívat se atd. tak to není kamarád a sraz bych s klidem ukončil.
Jinak pivo jako takový ti neublíži, toho se bát nemusíš, za večer pět kousků je pro normálnícho chlapa v pohodě, bez kocoviny a vlivu na trénink..
A jak ti prosimtě škodí normální pivo? Vždyť dvěmi pivi nic nezkazíš. Pivo a alkohol v malém množství je pro tělo prospěšný.
Řidiči to mají jednoduché. Prostě řeknou že budou řídit a nemůžou pít alkohol a objednají si třeba malinovku nebo nějakou jinou limonádu. Ty dobré a skutečně ovocné jsou sice šíleně drahé, ale není v nich alkohol a není to podpora jednoho nejmenovaného velkovýrobce a distrubutora lidového nápoje.
Nebo pokud vám alkohol nevadí, prostě si dáte skutečný pravý juice (džus), a k tomu třeba vodku a s džusem a vodkou vydržíte třeba hodinu, případně si dáte další džus už bez vodky.
Par piv zdravi nijak neskodi ( ma podobne ucinky jako iontovy napoj), spis naopak, zvlast pokud nepijes moc casto, ale jestli si to pivo proste dat nechces, tak si ho nedavej a nenech se ovlivnovat kamaradem. Mam ve svem okoli nekolik lidi, kterym podobni "kamaradi" prakticky znicili zivot.
Já koukám jak blázen, asi jsem divná, ale s něčím takovým, jako je ten váš "kamarád", bych nešla ani do parku. Proč s ním vlastně kamarádíte? Nemá vychlastaný mozek? Já už jsem starší kus, tak vím, že s některými lidmi nemá vůbec cenu přijít do styku, protože akorát na člověka "vyblijí " svoji špatnou energii, nevím, jak bych to přesně napsala. Asi nemáte moc velké sebevědomí, když se s takovými lidmi stýkáte. Zamyslete se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.