Nejste přihlášen/a.
Ahoj,můžete mi prosím poradit jakou cestou se mám vydat do Bibione,abych nemusel cestovat v rakousku po A10 na které jsou 2 tunely(mýto 11,5€+zpět=23€)?Je podél nebo aspon v blízkosti tunelů nějaká cesta?Máme nějaké zkušenosti.Děkuji Vám
Nenapsal jsi, odkud jedeš. Já jezdím z Chebu ihned do Německa na dálnici A93 a dále přes Mnichov na Salzburg. Ze Salzburgu po A10, na výjezdu 63 odbočím na Radstadt, z Radstadtu po B99 na Obertauern a dále po B99 až do St. Michael im Lungau. Tady vlevo na Katschberg a na výjedzdu 113 najet zpět na dálnici A10. Tím je možné se vyhnout oběma placeným tunelům.
Ovšem upozorňuji, že cesta je nejen delší, ale hlavně má velké převýšení, protože projíždíte dva vysokohorské průsmyky (Obertauern a Katschberg) takže je třeba počítat jak s podstatně delším časem, tak i s vyšší spotřebou. Já osobně již jezdím přes tunely, nechám tam sice pár Euro, ale ušetřím čas i benzín/naftu. Ovšem pokud se rozhodnete pro cestu přes hory, odměnou vám budou překrásné scenérie.
Mimochodem, na A9 jsou také 2 placené tunely, dohromady 14,50 Euro jedním směrem
Promiň, obvykle čtu otázku a titulek moc nestuduju.
Mýta najdeš tady, tunely jsou na mapě vyznačené a také není problém je najít.
Případné další dotazy rád zodpovím, pokud to budu umět.
Dálnici v Rakousku a V Itálii platit taky budeš. Jde jen o to, že až to všechno spočítáš tak, abys moc, popř. nic neplatil, tak dospěješ k tomu, že tě ta cesta bude trvat cca 15 hodin. Každá objížďka, ať už tunelů, nebo dálnic, tě vyjde pomalu řádově na hodiny. No a pokud pojedeš v sezóně (15.06. - 31.08.) tak počítej po dálnici s časem cca o 30 - 50% delším, než sis zjistil. Mám leccos vyzkoušené a to, co máš na papíře a co tu prezentuješ, je ideální stav, v praxi trochu k smíchu. Vím co říkám. Uvědom si třeba, že skoro celá A9 v Rakousku má omezení na 110km/h. Co tam chceš udělat za průměr?
A takhle bych mohl povídat dál. Neber to jako strašení, katastrofa to zase není. Ale není to ani procházka růžovým sadem, jak si to maluješ ty
Už jsem se proklikal na mapách.Pojedu-li po A9 tak potkám jen 1 tunel Bosruck-mýto 5,5€ a u Triebenu odbočím do prava(už dál nepotřebuji pokračovat po A9 kdeje ten druhý tunel Gleinal...)praha,chodov-bibione 711km,8hod.To jde ..ne?
Ještě koumám jak objet D3).Myslím že by to šlo silnice 1.třídy kopíruje D3 budu muset sice projed Táborem,Veselí n.Luž. i Čes.bud...a co) Jinak děkuji na upozornění oných tunelů na A9.
To nevíš všechno)) jedu starou,zrezlou felicií) Plánovač píše,že za8hod.trvá cesta.přidám k tomu 30min.pauzy,a také asi 1hod.navíc.Nejsem trouba taky něco mám za sebou.v itálii jsou mýta o tom vím.Pojedu tak jak jsem psal.Poplatky rakous.zn.,1 tunel,mýto Italie.Odjíždím ve středu 2.5. mezi 3-4hod.ranní
Promiň, nechtěl jsem se tě dotknout. Jen to na mě dělalo dojem, že chceš ušetřit, ať to stojí, co to stojí
Pochopitelně konečné rozhodnutí je na tobě a pojedeš si po svém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.