Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Draslik chybějící

Od: milos* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Dělali mi odběr krve a zjisti li že mi chybí draslík. Koupil jsem si draslík 1.tableta obsahuje 40mg. Četl jsem že je potřeba pro organismus dale větší. Navíc se hodně potím takže mám ztráty. Jsou v prodeji tablety s větším obsahem draslíku? Nebo co je pro mne dostačující.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Záleží na tom, co nedostatek způsobilo - zvýšené vylučování draslíku může být způsobeno některými léky (projímadla, diuretika), kávou, alkoholem, dále nízkým příjmem bílkovin, stavem po operaci - možností je víc.

Většinou stačí příjem v potravě - nedostatek bych vám doporučila řešit s lékařem, protože jen on může zjistit důvod a se samoléčbou (až na jídlo) do té doby vyčkala.

Draslik chybějící

divny
hodnocení

2x

cs.medlicker.com/...

Ty tablety jsou divný, kdyz průměrný banán obsahuje 400-500 mg draslíku, tj jako 10 těch tablet.

72mona3*
hodnocení

1x

Asi se hloupě zeptám... Zjistí vám málo draslíku a nic s tím nedělají? Jistě se zde najde někdo, kdo vám poradí, ale slovo lékaře by bylo lepší (a hlavně rychlejší). M.

doplněno 26.04.18 17:17:

ordinace.cz/...

I zde se píše, že je lepší konzultace s lékařem.

leky
hodnocení

0x

A to vám řekl lékař, že si máte koupit jakýkoliv "draslík"? A nebo co vám řekl?

Co místo prášků změnit stravování, shodit pár kilo, nemít nadváhu?

hodnocení

0x

Tyto potraviny vám pomohou k dosažení doporučené denní dávky draslíku.

1. Brambory. ...

2. Sušená rajčata (+ jiné formy rajčat) ...

3. Fazole. ...

4. Sušené ovoce – meruňky, broskve, fíky. ...

5. Banány. ...

6. Avokádo. ...

7. Ryby. ...

8. Mléko.

doplněno 27.04.18 13:09:

Jen upozornění, i draslík je možno předíávkovat, ale není to snadné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]