Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálení při čůrání

Od: evca* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, 2dny mě pálí při čůrání, možná to bude zánět močového měchýře.Před měsícem jsem brala antibiotika od paní doktorky které pomohli.Nyní se to vrátilo.nějaké rady, tipy co by mi pomohlo.Jím brusinky kompoty a vitaminy.dekuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Pomůže opět navštívit lékaře. Pokud se zánět vrátil, bude to chtít opět antibiotika. Netrpte zbytečně a nečekejte, až začnete čůrat třeba krev. Opravdu si zajděte hned k lékaři.

hodnocení

3x

Vrátit se k paní doktorece - ten zánět neusel být doléčený. Zkontrolovala vám po dobrání ATB znovu moč?

evca*
hodnocení

nene jen mě poslala na krev po dobráni antibiotik

hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti. Měla jsem zánět močového měchýře. Já jsem šla na pohotovost. bylo podezření na zánět ledvin, nebo dokonce ledviový kámen. Jela jsem do nemocnice. Podstoupila všechna nutná vyšetření a nakonec to byl naštěstí opravdu jenom zánět, nějaká infekce. Trvalo to rok, než jsem se z toho "vylízala". Každé 4 měsíce návštěva v nemocnici a cévkování. Rozhodně si s tím nehrajte. Přišlo to z ničeho nic. Jednohoho dne jsem se probudila a strašná bolest při močení. Do 24 hodin krev v moči. Myslela jsem, že jsem se nastydla. Ale byl to nějaký virus. Nehrajte si s tím. Ale mně to bolelo tak, že mne ani nenapadlo ptát se na poradně. Já šla k lékaři.

lucie*

*smich*přesně tak Suzy,někdy hledím jak často zde takový dotaz je...já vždycky sedím na wc hodiny a s každou kapkou moči mi tečou slzy.No a když už jsem mimo wc,tak se kroutím bolestí.Proto mám doma jako první pomoc čaj i nějaké léky.Kdyby to bylo akutní určitě nejdu sem na Poradnu,ale do lékárny at přežiju,než se dostanu k lékaři.A to nejsem citlivá na bolest,celkem hodně vydržím.Samozřejmě pokud by se to vracelo,zasvědělo jen někdy,tak i tak klepu na doktora at mi pomůže,at se to nerozjede.Zánět ledvin jsem měla jednou a raději porodím deset dětí než to zažít znova.:-D

Lucie a to ještě dodám, že jsem se tenkrát také ptala lékaře, jestli v takovém případě pomohou ty brusinky, nebo urologické čaje, na které vidíme neustále reklamy v televizi. Podíval se na mne a řekl mi doslova, že "pomůžou", pokud mi nic není. Jestli mám ráda brusinky, tak je mohu klidně jíst a jestli mi chutnají ty čaje, tak je mohu pít. Ale abych nepočítala s tím, že mi v případě onemocnění pomohou, protože to bych je musela jíst každý den a pořád, aby to nějak působilo jako prevence. Řekl mi, že proti tomu jako lékaři nemohou nic dělat, ale že to rozhodně nic nevyléčí. Je to prostě povolená reklama a je to na lidech. Řekl mi, že už je lepší pít pivo Plzeň, než ty různé čaje a pojídat brusinky jednou za čas. Já jsem tenkrát musela projít dvojitou kůrou antibiotik. Ale to pivo si občas opravdu dávám. Třeba jeden týden vypiji jedno každý den. Ale pak zase zapomenu, jelikož nejsem pivař. Naštěstí mám už pokoj, ale jakmile ucítím jenom malinký náznak něčeho divného, okamžitě letím pro Plzeň. Ale pozor, není to lék. Ale při slabých potížích to pomůže.A určitě je dobré a možná lepší než ty brusinky, jako prevence.

Tomu věřím, poněvadž pivo Plzeň je zásada, neutralizuje kyseliny.

Takže jednu Plzeň jednou týdně = prevence...to si musím pamatovat. *slunce*

hoststary*
hodnocení

2x

...jsem brala antibiotika od paní doktorky které pomohli.Nyní se to vrátilo....

Nemusí to být nedoléčený problém ale reinfekce. Záleží na tom, co byl původce původních obtíží a zda se opět neprojevil. Od obyčejného prosydnutí od nohou, sezení na studeném, zavlečení infekce z prostředí (prádla, nehygienichého záchodu, veřejného bazénu, ručníku, partnera, apod. )..

Zkuste zapátrat po původní příčině a hledejte souvislost s novým vzplanutím onemocnění.

Ano, je to tak. Proto jsem musela chodit na ty kontroly celý rok. Lékař mi řekl, že se ta infekce klidně může vrátit. A původ nevěděl. Já nikam nechodím, do žádných bazénů, prostě nikam. Ani necestuji vlakem nebo tak. A přesto se to jednoho dne objevilo. Jo a ani intimní vztahy nemám žádné s nikým. ;) Přesto i lékař řekl, že jakmile se to jednou objeví, už to nějak v těle zůstává a může se to kdykoliv vrátit.

lucie*

...tak mě se zánět ledvin stal uléháním do postele.V pokoji bylo chladněji,at se doře spí a jak jsem vždycky zalehla na to studené prostěradlo tak tím se to stalo.V tu chvíli mě to nepřišlo nepříjemné,prostě to trvá než se postel zahřeje,ale stačilo to.Od té doby hned jak je chladněji,dávám si na spaní pod sebe deku.

moc
hodnocení

1x

Při ATB by jste měla brát i probiotika.

Ostatně neublíží ani teď,

iz*
hodnocení

1x

Dobrý den, Evčo,

nechcete-li si zadělat na dlouhodobější chronické problémy, řiďte se radami @KapkaNadeje a @Jedubabicka → obraťte se znovu na lékaře.

Některé rady z internetu by Vám možná (?) pomohly od akutních příznaků, ale příčinu problému by nevyřešily.

lucie*
hodnocení

0x

Na pálení mi vždy pomohl klasický urologický čaj,popřípadě běžně dostupné léky jako Urinal apod.

ATB možná zabraly,ale chvíli to potrvá,než příznaky zmizí úplně.Kamarádce nezabraly dvoje ATB a zkusila přírodní léčbu na kterou nedá od té doby dopustit energy.cz/...

Ovšem pokud potřebujete rychlou pomoc,tak čaj,lékárna a co nejdřívě opět k dokrorovi pro radu.;)

hodnocení

0x

První pomoc při akutních potížích močových cest se zlatobýlem obecným

klubzdravi.cz/...

Mají v lékárně.

Hodně pít

lidus*
hodnocení

0x

Víte kdo je urolog? Tam směřujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cévkování moči

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]