Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lístek na peníze

Od: ninja odpovědí: 1 změna:
Dobrý den dnes jsem dostala dva lístky na peníze. K 24.4 a k 30.4..oba jsem je poslala do práce z datumem 25.4. . V tomhle se nevyznám. Měla jsem je poslat oba? A datum je v pořádku.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzdovka
hodnocení

3x

Ano, je to v pořádku. Oba lístky na peníze předáte do mzdové účtárny zaměstnavatele. Ten 1. lístek na peníze znamená, že nemoc trvá déle jak 14 kal. dní a lékař jím vlastně oznamuje zaměstnavateli, že nemoc dále trvá. Prvních 14 kalendářních dní zaměstnavatel vyplácí nemocnému zaměstnanci náhradu mzdy při pracovní neschopnosti. Po těchto 14 dnech přebírá výplatu OSSZ a vyplácí nemocenskou přímo na účet zaměstnanci (nebo poukázkou - podle toho, co si ten nemocný vyplnil na neschopenku). Ten další lístek na peníze vystavený ke konci měsíce znamená, že nemoc trvá i ke konci měsíce. Zaměstnavatel jej přepošle na OSSZ. Pokud budete marodit i dál a nemoc bude trvat i na konci května, tak zase dostanete lístek na peníze k 31.5. atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]