Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EMIRÁTY-zkušenosti z návštěvy

Od: anna11* odpovědí: 12 změna:

Prosím o info od lidí, kteří vycestovali na dovolenou do Emirátů. Uvažuji o dovolené tam, ale mám trochu pochybnosti jak o termínu(hodí se mi konce června) tak o bezpečnosti.

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petan86*
hodnocení

2x
Co od dovolené očekáváte? Chcete vidět nejvyšší budovu světa v Dubaji? Písečné duny? Emiráty jsou pro mnohé synonymem luxusu, znám par lidí co na takove dovolené byli a někteří snad jen kvůli tomu aby se pochlubili.
Pro mě konkrétně je to asi nejhorší destinace na dovolenou, když porovnám cenu vs zážitek.
Minulý rok jsme v Dubaji jen přestupoval byl konec října a večer tam byl celkem hyc neumím si představit jak tam buďe v červnu. Známá která měla klasický týdenní pobyt u moře se svěřila, že přez poledne byli každý den zavření na klimatizovaném pokoji a ven chodili jen dopoledne a na večer, protože se ten hyc nedal vydržet, mimoto je tam celkem dost draho.
anna11*
hodnocení

MOC DÍKY! to mě napadlo, s tím vedrem...

joudic*
hodnocení

2x
V dubaji jsem docela casto pracovne a hlavne kvuli asijske pritelkyne, a je tam mnohem bezpecneji nez kdekoli v evrope.. klidne vam muze trcet penezenka a nic.. veci na plazi zustanou atd... infrastruktura, moderni metro! ...ale jak predesilali ostatni.. pokud nezvladate vedra 45, jedte az v zari (i tak masakr), rijnu nebo ted ;) uzijte.. ja vedra miluju.. i 50. Dejte prochazku okolo jumeirah towers, jumeirah beach je lepsi na koupani nez plaz u burj al arab, jizdu na lodi okolo burj al arab z dubai marina, nakupy v emirates mall, kraby, Dampa, filipinska jidla, popeye kurata, dubai creek, burj khalifa fontana. Nereste cestovky pokud to neni vyznamne levne... letenka pres Kiev flyUIA 6-7tis ted a leto.. na podzim a na jare primy let smartwings za stejnou cenu .. cena pekneho hotelu max 700-1000/den vcetne tax.. booking.com ... nejradeji jsme meli uplbe novy arabian park hotel, ale je lehce z ruky v pousti na zelenem metru al jaddaf stanice, ale zase tam neni vlhke horko za odmenu.. pokud to chcete mit vsude blizko tak starsi ctvrt Deira, kde jsou levne hotely, ale dost horsi casto nez novy arabian park... na druhou stranu Delmon hotel mel vetsi pokoj nez cely muj dum, obrovsky obyvak a zlacene barokni nabytky a kresla, ale hnusny vstup s klubem
anna11*
hodnocení

WAU! teda to je vyčerpávající odpověď a věřím, že máte ještě více co poradit, moc děkuji. Určitě Vaše rady využiji a naplánuji návštěvu na podzim nebo třeba leden? Byl by vhodný? A co strava, doporučujete all Inclusive kvůli pití atd, přes booking to bude bez stravy...Pokud by Vás to neobtěžovalo, mohla bych Vás kontaktovat na e-mail?

ještě jednou díky

A

mathew
hodnocení

1x

Teplotní podmínky v Hurghadě a Emirátech jsou asi o 10°C rozdílné. Předpověď na červen ukazuje v H cca 32°C a v E cca 42°C. To jestli vám to vadí se musíte rozhodnout sama. Co se týká bezpečnosti tak Emiráty jsou bezpečné, stačí když je nebudete provokovat. V Egyptě vás může nějaký terorista zastřelit i v případě, že nebude nijak vyčnívat

anna11*
hodnocení

Moc Vám děkuji, četla jsem doporučení na dodržování jistých norem v E, viděla jsem velké slevy na tento termín v E, tak proto jsem o tom uvažovala, ale nejspíš i ty slevy jsou právě proto teplo a menší zájem.

hodnocení

0x

Vedra bych se velmi bála. Před časem jsem byla v druhé polovině května v Hurgadě. Myslím, že teplotní podmínky jsou přibližně srovnatelné. U pobyt moře a potápění - super. Ale jinak tak na hranici mé snesitelnosti. Výlety do ještě teplejšího Luxoru a do pouště jsem si pro vedro ani moc neužila. Hovořila jsem s průvodcem a dozvěděla se, že jsem měla přijet v lednu či únoru. Takže pokud nechcete dovolenou proležet na pláži a prosedět v klimatizovaných místnostech, volte pro tyto krajiny jiný termín.

anna11*
hodnocení

děkuji a nemáte nějaké info ohledně bezpečnosti tam?

Jestli jsou Emiráty bezpečnější než ostatní země v oblasti, nevím. Nějak mi to všechno splývá, další cestu někam tam neplánuji, tak to jednotlivě nesleduji. K Hurgadě v roce 2004 ale mohu přidat vzpomínku na cestu autobusem do Luxoru. V roce 1997 se u Luxoru stal velký masakr a ještě v tom roce 2004 jsem zažila obrovská bezpečnostní opatření. Z pobřeží vyjelo asi 100 autobusů v koloně. Vpředu ozbrojenci, uprostřed kolony každých 10 nebo 20 autobusů ozbrojenci, na konci ozbrojenci. Na každé křižovatce byl zastavený provoz, opět hlídáno ozbrojenci z obou stran křižovatky. Hotelový komplex byl obehnaný vysokou zdí a v noci jsem zase vídala muže s puškami(?), jak chodili dokola a hlídali nás. Od té doby se ale mnoho změnilo.

Do Egypta jezdí často pracovně můj syn a můj exmanžel. Když projevím obavy, jen se oba smějí.

joudic*
Egypt je uplne mimo level Dubai, srovnavate babisovy uzeniny a parmskou sunku :)

hodnocení

0x

Já tam byla koncem dubna a bylo to skvělé, výlet po Dubjai jsme zvládli naprosto v pohoddě, jsou to velké zážitky, takže člověk si ani to vedro neuvědomí a u moře to bylo naprosto fajn, byla jsem na rozdíl od jiných dovolených více slunečníkem, hlavně je nutno hodně pít, protože nedoporučuji pp, protože voda je tam velmi drahá.

Jinak o bezpečnost se nemusíte bát, tam si nikdo nic nedovolí, jsou tam přísné tresty, ani se tam, nekrade. Dávají si pozor, koho do země pustí třeba na práci a za sebemenší povinění je vyhoštění. Lidé jsou tam milí ochotní a vůbec ne vlezlí jako v některých arabskch stsátech.

anna11*
hodnocení

Děkuji za rady, pp (plnou penzi) nedoporučujete? Takže all inclusive nebo kupovat venku jídlo i pití?

Moc díky taky za info o bezpečnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]