Nejste přihlášen/a.
Tak mě při přečtení otázky napadlo: Jste muž anebo žena?
Z hlediska trestně právního to ale už je jedno ( nebývalo to tak).
Věk je v pořádku, ovšem až do dovršení 18-ti let věku je tu jedno ALE. Pro onoho plnoletého chlapa by to přece jen mohlo mít následky §217a, tr.z. Tak pevně věřím, že je to možnost hypotetická.
jenda2: Nejsme si jisti ani pohlavím tazatele(lky). Natož motivací. Legálně jen zdarma, lízátko by asi prošlo, ale protislužba nikoliv.
JJ, věk už tu je dle zákona - ještě doporučím sex po svatbě. Velmi často věková hranice není shodná s vyspělostí mentální... tady bych doporučil pár let počkat.
NJN, člověk se na to dívá dvěma pohledy. Za sebe a za své dítě - je tak?
A já se snažím být vzorem pro své děti - jsem rád, že jim můžu říct, že to není situace z nějakých sci-fi knihoven...
Co má občanka co dělat s věkem? Omčanku může mít i mlladší a věk lze dološit i jinak (základem je rodný list).
Úplně jednoduše: S kým chceš.
@jedubabicka:?
Následky nejsou předmětem otázky
Tazatelce už 15 bylo, takže §187 tr. z. se jí vůbec netýká. A ten chlap je podle dotazu plnoletý. Takže o co jde
Babi, myslím, že jsi špatně četla
Tak už dost! §187 tr. z. striktně hovoří o osobě mladší 15 let. Takže se jí to opravdu VŮBEC netýká. Zkus mi to vyvrátit!
@statam - Zkus mi to vyvrátit!
Klidně - "s kým chceš" může znamenat porušení § 187 tr. z. ze strany tazatelky, bude-li jakkoli sexuálně obcovat s osobou mladší 15 let. Vzhledem k tomu, že ona tuto věkovou hranici překročila, je i trestně odpovědná.
Přklad - šestnáctiletá děvenka, laškující s vyspělým mladíkem, ovšem dle uvedeného § "dítětem mladším patnácti let" si zadělává na malér.
Jste si všichni jistí, že tazatelem je dívka?
Amper, ahááá, už to vidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.