Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeli byste s takovým kamarádem?

Od: bullet* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

mám kamaráda a známe se už pár let. Teď jsem mu navrhl výlet na víkend na náš barák, rodiče nebudou doma. Barák je v samém srdci Krkonoš, takže jsme domluvili tůry, pivínko, opékačku, bazén atd. Problém nastal, když se začaly řešit peníze. Já řekl, že cestu autem platím já (cca 220km tam a 220 zpět) a že za to nic nechci. Ať jen nakoupí nějaké jídlo a pivo a že prostě zastavíme v obchodě a já mu pak něco přidám na ty potraviny. A on mi včera tak nenápadně naznačil, že se mu nelíbí, že by měl platit vlastně obědy i snídaně a i večeře. Přitom... jsme se dohodli že prostě snídat budeme vejce nebo pečivo, k obědu si opečeme buřta nebo kousek masa a k večeři že dáme toasty nebo obložený talíř. To mi nepřijde zas tak přepísknuté. Hrozně mě to od něj zamrzelo. On má 2x větší plat než já a ještě se mu nelíbí, že má odvoz zdarma a ubytování zdarma a že jediné, co musí zaplatit, je kus žvance pro dva lidi (a že já bych také přispěl koupí nějakého toho piva nebo párku, určitě bych ho nenechal zaplatit to celé samotného). Mám chuť mu říct, že když se mu to takhle nelíbí, tak ať si trhne a že pojedu sám. On se tváří dotčeně, že jsem mu řekl, že se mi nelíbí, že nechce platit pomalu ani jídlo, ale já mám pocit, že se on nezachoval úplně správně. Stalo se vám někdy něco takového? Jak jste to řešili?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radajz*
hodnocení

13x

Pokud jsou problémy se domluvit, tak žádná domluva není a tím pádem není ani výlet. Mělo by to být oběma příjemný, takhle by ale nebylo. Takže bych mu asi řekl, ať se nezlobí, ale že už nemám náladu to řešit a ten společnej výlet ruším.

Radši si na výlety najdi kamarádku, jak už radili chlapci přede mnou. Ale ne zase takovou, že budeš skutečně všechno platit sám a ona tě bude jen využívat.

hodnocení

10x

Ať si zaplatí jen vlastní jídlo a pití - a taky si ho doveze vlakem nebo busem, současně se spacákem a karimatkou ;)

hodnocení

8x

Zdravím. U kamaráda bych předpokládala, že pokud mu zaplatím a zajistím dopravu a ubytování, on by se měl postarat o jídlo a pití. Pokud se to kamarádovi nelíbí a myslí si, že by prodělal, popřála bych mu tedy hezký víkend a našla bych si jiný program bez něho. Příště bych mu už nic takového nenabízela.

an*
hodnocení

6x

Jestli s ním opravdu chcete jet, navrhněte ať on zaplatí polovinu za benzín a jídlo že nakoupíte také napůl. To bude spravedlivé a ani jeden z Vás se nemusí cítit ošizený.

tqzs
hodnocení

5x

Od začátku je to špatně domluvené, proč jste si nespočítali celkový náklady děleno dvěma?

hodnocení

4x

Já bych si tam vzal asi kamarádku...a jí asi všechno platil.

hodnocení

3x

Nejel, protože už by to nebyl kamarád;)

A s tou kamarádkou je to perfektní nápad*palec2*

...akorát to vyjde o dost dráž ;)

asd1
hodnocení

3x

U kamarádky bych tohle pochopil. Ale takovému kamarádovi bych dal sraz u toho baráku ať se tam dopraví jak chce, jídlo ať si doveze vlastní a energie v baráku budou napůl, jinak ať si zaplatí penzion a na tůry a grilovačky dochází z něj...

Jestli on si nemyslí, že si ho namlouváš a jsi gentleman ;)

Jen to auto tě bude stát ca 1000 - 1500 - obecně 2 Kč/ km je palivo a 1,- amortizace = gumy olej atd., pod tyhle náklady se dostaneš jen těžko...

jofa*
hodnocení

3x

Takových akcí jsme měli s kamarádem i kamarády desítky a desítky. Jídlo si hradil každý sám. Pokud se vařilo společně, náklady se rozpočítaly a doprava (benzín) se rozpočítala na počet osob. Pokud nás bylo víc, 3-4 osoby, majitel auta neplatil nic. Pokud jen dva, tak napůl a nějaký to pivo zaplatil. Jídlo ale zásadně, až na vyjímky, každý sám, Nikdy za 50let nebyl konflikt. Jen tak se dal udržet bezkonfliktní "tým". Jak již zde někdo zmiňoval, pravidla se musí stanovit předem a souhlasit bez remcání. Jinak to nemá cenu někam jezdit.

mathew
hodnocení

1x

Když se mu to nelíbí tak ho nikdo nenutí tam jezdit takže řekni někomu jinému;)

hodnocení

0x

Ahoj.

A mně to nedá...to není kamarád,nýbrž darmožrout !

Vykašli se na něj,za to ti nestojí.Pozvi si opravdu raději nějakou šikovnou kočku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]