Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umělé oplodnění

Od: alcaa37 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla sem se jen zeptat letos v září mi bude 39let, děti nemám žádné.Nevím zda to ani pujde mám nějaké zdravotní problemy.Uvazuji o umelém oplodnění v centru ale nevím jak to je.zda mi to jeste uhradi pojistovna nebo musim celou castku coz je cca 70tisic..Nevíte někdo jak to je v tomto věku?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak podle posledních mně známých údajů je "od 22 let do dne dosažení 39. roku věku" - ale zdravotní problémy můžou být jedním z důvodů neprovedení zákroku. Záleží na typu, ale můžete ohrozit život svůj i dítěte.

Mám pár známých, co si adoptovali dítě kvůli svým zdravotním potížím (roztroušená skleroza, pravděpodobnost dědičnosti jiné závažné choroby...).

doplněno 24.04.18 12:27:

@jedubábo... je to pár let. Jeden soused se mi při pitce svěřil, že zjistil po 10ti letech alimentů, že jeho syn není jeho synem. A chtěl poradit, jak se zachovat. Přitom toho kluka má rád, jezdil s ním třeba na kroužky, staral se v rámci omezených možností (omezených matkou dítěte).

A já se ho zeptal - Když byl chlapec nemocný nebo měl úraz, když se nevracel domů z vycházky,... bál ses o něj? Staral ses s obavou při jeho nemoci? ... Pokud ses choval jako jeho otec, pak jsi tím pravým otcem. Biologii nech pro vědce, tady se nejedná o hloupou genetiku. Prostě jsi táta a máš své dítě rád, taky se snažíš dobře ho vychovat. Pro mne jsi jeho tátou.

Plakal a děkoval - přesně toto chtěl slyšet. Nelitoval těch "falešných let" starání se o vlastně cizí dítě ani peněz. Další roky pokračoval a pokračuje v rodičovství bez ohledu na ono zjištění. Matka dítěte to sama uznala a je ráda, že tento chlapec má dobrého otce.

len*
hodnocení

3x

Připadá mi tragické, ale typické, pro dnešní dobu, že si takto formulovanou otázku vůbec někdo dokáže položit. Že vůbec neřeší etickou rovinu, ale jen "technickou" ( jak proběhne platba ).

Počet dětí o které nikdo nestojí je příšerný, ať již se jedná o umělé potraty nebo o jejich množství v ústavní péči, a za této situace vůbec někdo uvažuje nad "umělým oplodněním"... Ne snad proto, že by měl až tak rád děti, to by řešil jinak, ale proto, že je prostě chce a chce a chce ... a má na to dost peněz...

Domnívám se tedy, že Vaše úvaha je od počátku špatně...

hodnocení

2x

Víte co, vykašlete se na to. Prostě to berte tak, že děti mít nebudete a realizujte se jinak. To dítě by bylo chudák. Pokud už teď máte jisté zdravotní problémy, co bude za 10, 15 let? Moje matka taky hrozně chtěla dítě - všechny kamarádky už měly - s prvním chlapem, který o ni stál - mým otcem, který byl o 20 let starší než ona, otěhotněla, otec brzy zjistil, že to s ní nebude jednoduché a rozvedli se. Vůbec o mě nestál, mamka se sice snažila, ale dodnes, když jsem už stará baba, mám úzkostné stavy a vím, z čeho to je. Když jsem se jednou mamky ptala, proč si mého otce vzala - prý chtěla jsem hrozně dítě...No a "vo tom to je". Ona chtěla hrozně dítě...A já jsem to dítě po 50 letech - nebudu to tady vypisovat, ale to, co jsem za život s matkou zažila, bych nikomu nepřála.

alcaa37
hodnocení

No mě sice bude 39let ale mám mladého přítele a ten si přeje miminko jeste nemá, a ja citim ze konecne s timhle chlapem bych dite chtela.

hodnocení

2x

Píšou tu rádci, že lze do 39...

Ale je třeba si uvědomit, že to není tak, ža navštívím centrum a bude hotovo. Předcházejí tomu různá vyšetření, která také nějakou dobu trvají. A když se k vašemu touženému zákroku dostanete (někdy ne, třeba ze zdravotních důvodů), tak se TO prostě třeba nepovede. Zákrok je nutné někdy opakovat, a pojišťovna hradí tuším 3. Jak tu někdo psal o tom, že nelze jen počítat peníze - moje kolegyně kdysi platila ty další pokusy, její 2 děti ji "stály" při těchto zákrocích přes 200000. Je ráda, pochopitelně, ale pro někoho je to fakt spousta peněz. Takže se musí vzít v potaz i fananční stránka věci.

Zde vyčerpávající informace nedostanete. Ty vám nedá dokonce ani lékař, ten jen určí nějakou pravděpodobnost otěhotnění. Teoreticky byste to mohla do 39 let stihnout, alespoň ten první (a třeba úspěšný) pokus *palec*

hodnocení

0x

Jako první informace by to mohlo stačit

ivfbrno.cz/...

Případně konzultovat přímo s vaší zdravotní pojišťovnou.

hodnocení

0x

@len - Ne snad proto, že by měl až tak rád děti, to by řešil jinak, ale proto, že je prostě chce a chce a chce ... a má na to dost peněz...
Každý/á neunese mít doma "cizí" dítě - a těžko jim vyčítat, že to "neřeší jinak".

Stejně jako zrovna "dost peněz" mít nemusí - proto se zajímá i o jinou možnost.

doplněno 24.04.18 12:43:

@jmlc - Rozdíl je právě v těch 10 letech :)

m123*
hodnocení

0x

Jak už tu někdo psal, tak to není hrcprc a mám dítě. Já kdysi musela obejít i jiné lékaře. např. jen alergologie je na dlouhé lokte. Myslím si, že to začínáte řešit pět vteřin před dvanáctou. Mmch. pojišťovna by vám stejně nezaplatila vše. Jen to nejobyčejnější. Za vše lepší si musíte připlácet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]