Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování mdh při bouřce

Od: barborka odpovědí: 8 změna:

ahojky.

moje otázka je celkem taková aktuální. máma mi pořád říká, at necestuji při bouřce busem, metrem,... že je to nebezpecné

je to opravdu tak nebezpečné?

bohužel cestuji často a dlouhé trasy (1,5 h) busem, metrem. je to opravdu hodne nebezpecne? podle me by potom nikdo nikdy nikam nemohl a navíc preci bouřka můze prijit kdykoli behem dne, treba rano v 8 nebo vecer v 10.

Diky za odpoved :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Naprostý nesmysl. V dopravním prostředku (auto, autobus) jsi dokonce ve větším bezpečí, než venku. A metro, to s bouřkou už vůbec nemá nic společného.

Mohlo by teoreticky dojít k výpadku proudu v metru nebo v tramvaji, ale mají záložní napájení, takže by to trvalo maximálně pár minut, než to někdo přepne. Ale za dobu, co jsem v Praze (19 let) došlo k masivnímu výpadku proudu dvakrát nebo třikrát, z toho vždycky to bylo z důvodu závady na rozvodně, bez přičinění bouřky.

hodnocení

1x

Co to je "mdh"? Vím, co je MHD a mamce řekni, ať ti do hlavy nevalí nesmysly. Cestování MHD při bouřce NENÍ nebezpečné.

hodnocení

1x

Máma má o tebe jen strach, ale s klidným svědomím ji můžeš najít tzv. Faradayovu klec (dnes se ve školách prý už neučí?), čím se jí auto (autobus) té kleci podobají a při bouřce člověka chrání! A z metra bych neměl strach, tam dojde dříve k zatopení, než k nějaké bouřce!

vernon
hodnocení

0x
Tak hlavně to metro pobavilo :-D
Kam dneska lidi na ty nesmysly chodí...

hodnocení

0x

Za bouřky je nejnebezpečnější chůze venku po volném prostranství a pod osamělými stromy. V jakémkoliv dopravním prostředku (nejen MHD) je za bouřky mnohonásobně bezpečněji, téměř stejně, jako v budově s hromosvodem. Jediné nebezpečí, které snad hrozí je, že se řidič při úderu blesku někde hodně blízko lekne a zapomene zabrzdit :-D. Ale u metra nehrozí ani to.

72mona3*
hodnocení

0x

Asi je ze stejné líhně, jako ta moje :-D

Má také strach z bouřky a tvrdila to samé. Dokonce nechodí k oknu, nepouští vodu z kohoutku a zásadně netelefonuje (ani doma). Myslím, že to hraničí s fóbií, protože logika nezabírá. M.

hodnocení

0x
Jak zde již zaznělo, ani přímý úder blesku do autobusu, auta není nebezpečný.
I když znám několik lidí, co s vážnou tváří tvrdí, že to je pneumatikami. Neb jsou gumový a guma je jak známo, izolant.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]